ALKMAAR - Tussen 30 september en 8 oktober viert Alkmaar voor de tweede keer de Victoriefeesten, met meerdere festivals, concerten, bijzondere acts en nog veel meer. Een week waarin Alkmaar zijn vrijheid viert en waar, op een feestelijke manier, aandacht wordt gegeven aan een uniek stukje Alkmaarse geschiedenis.

Victorie!

1573, Nederland wil onafhankelijk worden van de Spanjaarden, maar daar denken de Spaanse overheersers anders over. Op 21 augustus omsingelen ze Alkmaar, met het plan de opstandige stedelingen een lesje te leren.

De Alkmaarders laten dat niet zomaar gebeuren. De stadspoorten worden gebarricadeerd, de dijken doorgestoken en de Spanjaarden worden vanaf de stadswallen welkom geheten met kokendhete teer. Alkmaar houdt stand tot de Spanjaarden op 8 oktober afdruipen. Bij Alkmaar begon de Victorie, en dat wordt gevierd met de Victoriefeesten!

Iedereen welkom

Alkmaarders, niet-Alkmaarders en iedereen die zich verbonden voelt met Alkmaar is welkom. De Victoriefeesten zijn grotendeels vrij toegankelijk. Houd voor het programma en het laatste nieuws over de Victoriefeesten de site www.victoriefeesten.nl in de gaten.