ALKMAAR - Dinsdag 10 juli Victoriefonds-Lindegrachtconcert met carillon, zang, orgels en trompet in zowel de Grote Kerk als op de Lindegracht

Zang, orgels en het carillon van de Grote Kerk weerklinken in één concert, dat zowel in de Grote Kerk als in de openlucht op de intieme Lindegracht plaatsvindt. Dat verbindt de Grote Kerk met de Lindegracht, waar dan al 15 jaar de jaarlijkse Lindegrachtconcerten grote hoeveelheden publiek trekken. Het carillon is elk half uur met de andere stadsgeluiden duidelijk hoorbaar op de Lindegracht.

In 2018 vormt de klassieke muziek en de schitterende ambiance van de gracht met zijn monumentale Gulden Vlies en Hofje van Splinter die verbinding tussen Grote Kerk en Lindegracht. Het carillon heeft daarbij een bijzondere rol als solistisch en als begeleidend instrument.

Programma
20.00 uur Grote St. Laurenskerk
Inloop en carillonbespeling door de stadsbeiaardier voor de naar de Grote Kerk lopende bezoekers.

20.30 uur Grote St. Laurenskerk
Een doorlopend programma, waarbij op beide orgels speciaal werk wordt gespeeld door de vaste organisten, afgewisseld met het koor Wishful Singing en een koperensemble bestaande uit leden van het Concertgebouworkest. Een speciale (meezing)versie van het Alkmaar Stedenlied door alle betrokken musici sluit dit eerste deel van het concert af.

21.15 uur Wandeling naar de Lindegracht, met muzikale acts langs de route en pauze.

21.45 uur Lindegrachtpodium
Het carillon van de Grote Kerk als klinkt als solist op Lindegracht, samen met koperblazers. Daarna doorlopend programma met kwartet rond Mike Fentross, Wishful Singing en het koperensemble.

22.30 uur Einde met ‘Gute Nacht Freunde’ op het carillon van de Grote Kerk.

Dit is een project in het kader van 500 jaar Grote Kerk Alkmaar.