ALKMAAR - Onder de noemer `Victorie on Tour` treedt Podium Victorie voor de tweede keer buiten haar muren en heeft het een tour geboekt voor lokaal talent: deze editie trekt de Alkmaarse Sterre Weldring er samen met een aantal supportacts uit de regio op uit. In een straal van zo’n 20 kilometer rondom Alkmaar doen ze een aantal bijzondere locaties aan, uiteenlopend van kleine kerken tot uitzonderlijke zalen. In samenwerking met de verschillende podia helpt deze tour om lokaal talent op grotere hoogtes te komen.


Binnen een genre dat zich het beste laat omschrijven als ‘melancholische indie-pop’, schrijft Sterre Weldring nummers over de complexe emoties die de liefde en het leven met zich meebrengen. Ze probeert deze emoties te ontwarren, niet alleen om zelf dichter bij de waarheid te komen, maar ook om anderen daarmee troost te bieden. Dit doel bracht haar al tot de finale van de Grote Prijs van Nederland, Popronde en Radio 2. Op 14 oktober verschijnt haar tweede EP, 'Hope & The Aftermath', die ze tijdens Victorie on Tour live ten gehore zal brengen.

Het voorprogramma wordt tijdens de tour afwisselend verzorgd door Josua Peter, Sophie Janna, Tim Langedijk en Bram van Langen. Op het gebied van talentontwikkeling ziet Victorie het namelijk als taak om talent uit de regio een podium te bieden en zichtbaar te maken voor de wereld. Aangezien de eerste editie met Wies en de Liefde succesvol bleek, was de keuze voor een tour met Sterre Weldring snel gemaakt. Ook dit jaar is het streven om een verrassende muzikale roadtrip in elkaar te draaien, met wendingen dwars door de regio.

Naast een feestelijke première in Victorie zelf op 22 oktober,bestaat de tour uit acht shows, te weten:

De Witte Kerk in Heiloo (12-11), het Brakenkerkje in Obdam (19-11), het Huis Verloren in Hoorn (23-11), Podiumcafé Toos in Beverwijk (26-11), Scagon De Luxe in Schagen (3-12) Theater De Cirkel in Heemskerk (22-12), het Vredeskerkje in Bergen (7-1) en De Groene Zwaan in De Rijp (14-1).

Meer informatie over de tour en kaartverkoop is te vinden via www.podiumvictorie.nl.