ALKMAAR - Het Alkmaarse poppodium Victorie is nu zo’n anderhalf jaar gevestigd in het nieuwe pand aan de Pettermerstraat en in die periode is er heel wat gebeurd. Tal van bekende en minder bekende artiesten traden reeds op en ook de dance-evenementen zijn een doorslaand succes. Deze zomer had men nog een mooie primeur in Podium Victorie met de zogenaamde “rooftop-shows” waarbij bands en DJ’s het een ieder naar de zin maakten op het dakterras.

Na vele jaren in de Breedstraat mocht men in mei 2017 het nieuwe pand betrekken en met name voor de bezoekers van weleer ging er een wereld open in de vernieuwde poptempel. Waar men voorheen in een te kleine en warme ruimte, met een laag plafond het zweet bij wijze van spreken langs de muren zag lopen, daar stond er ineens een prachtig popodium.

‘Vanaf het begin wilden we gelijk knallen met zowel nationale als internationale namen’, vertelde directeur Judith Warries en daar slaagde men ruimschoots in. Internationale acts als Kim Wilde, White Lies, Anthrax en Fischer Z zorgden gelijk voor een volle zaal, en tevens gebeurde dit met vaderlandse acts als Jett Rebel, Waylon en Spinvis om er maar een paar te noemen. Nadat het pand in mei was open gegaan volgde er vervolgens in september nog een spetterende officiële opening met een show van De Staat. ‘Die avond was voor ons heel belangrijk en samen met alle medewerkers, vrijwilligers en een ieder die bij de totstandkoming van dit project betrokken is geweest liepen wij de hele avond met een grote glimlach rond’, aldus Warries.

Inmiddels zijn we anderhalf jaar verder en bleken ook de “rooftopshows”, met optredens van o.a. Will & The People en Jeangu Macrooy een groot succes evenals vele shows en feesten binnen. Dat Podium Victorie echter niet stil staat bewijst de line-up voor de komende maanden waar onder meer Level 42, De Dijk, Nielson, Gare du Nord en Paul Young op de programmering staan.

Kijk voor het volledige programma op www.podiumvictorie.nl