ALKMAAR - Komende zomer organiseert Kunstuitleen Alkmaar een beeldende kunstmanifestatie met de titel ‘BEDE-VAART’ op het Bolwerk. De expositie sluit aan bij de viering 500 jaar Grote Kerk. Om de financiering rond te krijgen wordt een tweeledige verloting georganiseerd. Loten van 50 euro geven kans op een kunstwerk ter waarde van 2.500 euro. Er zijn ook loten van 100 euro waarmee bedrijven het recht op het sponsorschap kunnen verdienen.

De expositie op het Bolwerk is nog volop in ontwikkeling maar belooft veel. Er zullen beelden en andere kunstwerken te zien zijn van 16 kunstenaars. Het Bolwerk is het podium en tegelijk een van de meest de aantrekkelijke verblijfsgebieden in de zomer. De kunstroute leidt naar de Grote Kerk en krijgt het karakter van een bedevaart.
De gemeente verleent financiële steun en er wordt gerekend op bijdragen van de Grote Kerk en diverse fondsen. Om financieel rond te komen doet Kunstuitleen Alkmaar een beroep op zowel particuliere kunstliefhebbers als bedrijven. Zij worden opgeroepen een of meer loten te kopen. De loten zelf worden ontworpen en uitgevoerd als een kunstwerkje op zich. En de kopers krijgen er meer voor terug.

Er zullen in totaal 250 loten worden uitgegeven: 200 loten van 50 euro en 50 van 100 euro.

  • Een lot van 50 euro geeft kans op een kunstwerk ter waarde van 2.500 euro uit de uitgebreide collectie van de Kunstuitleen.
  • De loten van 100 euro zijn vooral bedoeld voor bedrijven die daarmee het hoofdsponsorschap voor BEDE-VAART kunnen verdienen.

Lien Miedema, directeur van Kunstuitleen Alkmaar: “We noemen het een verloting, maar het is net iets meer. Kopers kunnen het kunstwerk winnen, maar ze leveren met een bedrag van 50 of 100 euro ook een serieuze bijdrage aan de expositie. Kopers worden daarom met een digitale Nieuwsbrief op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen van de expositie BEDE-VAART én men krijgt een uitnodiging voor de opening. De deelnemers aan de verloting worden zo ook een beetje ambassadeur van de expositie.”

Overigens staat het iedereen – particulieren en ondernemers – vrij om meer dan één lot van 50 of 100 euro te kopen. De expositie BEDE-VAART op het Bolwerk zal te zien zijn van 24 juni t/m 9 september 2018. De verkoop van de loten start begin februari en loopt tot half april.