ALKMAAR - In Theater de Vest en in de Grote Kerk in Alkmaar is er in de maand oktober weer een hele hoop te doen en te zien, het programma is erg groot.
Om deze reden hebben we een aantal evenementen voor u uitgelicht, wilt u meer zien? Bekijk dat dan hier.


Donderdag 4 oktober

20.15 uur (19.30 uur Muziekcafé)
Nederlands Kamerorkest - Tsjaikovski’s Souvenir de Florence en Pianoconcert nr. 3 van Saint-Saëns
Hoe vaak dacht Tsjaikovski niet terug aan de plekken in de wereld waar hij even rust vond voor zijn vaak zo getergde ziel. Voor de pauze zijn het souvenirs uit Zwitserland en Oekraïne die het Nederlands Kamerorkest met artistiek leider Gordan Nikolić als solist laat horen, na de pauze de meest gevoelige mijmeringen uit Florence: Souvenir de Florence. Alexandre Kantorow werd door de pers geprezen als de ‘nieuwe tsaar van de piano’. In dit concert speelt hij Pianoconcert nr. 3 van Saint-Saëns: één van de minder bekende pianoconcerten van zijn landgenoot Saint-Saëns, die het zelf bestempelde als een echt klassiek soloconcert.
Toegang: € 32,50; Jongeren tot 30 jaar € 15

Vrijdag 5 oktober

19.30 uur
BonteHond en Beumer&Drost - Legends (8+)

Wie wil je zijn? Ga je de rol spelen die de wereld voor je heeft bedacht? Of schrijf je je eigen verhaal met jezelf als hoofdrolspeler? De mogelijkheden zijn eindeloos. Zo is een Almeerse accountant eigenlijk een behendige elf, een uitgebluste huisvrouw een briljante kernfysioloog en een werkloze IT’er de geliefde koning van een immens onderwaterrijk. Het beeldende en fysieke ‘Legends’ gaat over het verlangen om de werkelijkheid te ontstijgen. We zien volwassenen die ondanks alle scheve blikken gewoon doorspelen en fantaseren en zo, net als Peter Pan, altijd kind zullen blijven. Een ontroerend en geestig vervolg op de Parade- voorstelling ‘Legends of the Larps part one’ van Beumer&Drost.
Toegang: € 9,50

20.15 uur
The Story Tellers - The story of great singers & songs

The Story Tellers gaan het vak van singer-songwriter uitdiepen en vertellen het verhaal achter de nummers die veel hebben los gemaakt in de wereld. De teksten zijn soms politiek getint maar altijd puur en uit het leven gegrepen. Het publiek kan gaan luisteren naar teksten en muziek van wereldberoemde singer-songwriters als o.a. Leonard Cohen, Don Mclean, Neil Young, Sting, Don Henley, Crosby, Stills & Nash, Simon and Garfunkel, Lennon & McCartney en vrouwelijke namen als Joni Mitchel en Stevie Nicks. Ook protestzangers als Bob Dylan, Boudewijn de Groot en Janis Joplin én de nieuwe generatie met Ed Sheeran komen aan bod. The Story Tellers brengen intieme muziek, prachtige verhalen en sfeervolle beelden!
Toegang: € 26,50

Zaterdag 6 oktober

20.15 uur
Paul de Leeuw – VETTE PECH!
Ontspannen avondje, laverend tussen hilariteit en ontroering.
Paul de Leeuw gooide een paar seizoenen geleden hoge ogen met zijn onemanshow ‘Ik ben rustig!’. Zo kende Trouw hem vier sterren toe: “Een openhartig cabaretprogramma van een man die steeds beter beseft wat hij heeft in het leven.”
Maar soms zit dat leven niet mee. Geboren worden in Rotterdam, terwijl je kinderen Ajax- supporters zijn. Je vader koopt Ruud Gullit, maar leent je geen geld voor een autootje. Poliepen in de blaas. Dat is humor waar je een beetje om moet huilen. Dat is ‘VETTE PECH’. Je leest het, Paul zorgt weer voor een ontspannen avondje vol hilariteit en ontroering, verhalen en liedjes.
Toegang: € 29,50

20.30 uur
Mugmetdegoudentand Frascati Producties – The Gentle Woman / Jibbe Willems

Beeldende, muzikale trip over digital suicide en een schimmige werkelijkheid. In ‘The Gentle Woman’ raakt het werkelijke leven van een vrouw vervlochten met haar leven online. Ze besluit tot een digital suicide. Bij het wissen van haar online bestaan wordt ze geconfronteerd met vragen over wie ze eigenlijk is en wat menselijkheid nog betekent. Ze ontmoet schimmige figuren waarvan het bestaan niet te achterhalen valt en gaat intense relaties aan. Maar met wie praat ze? Lineke Rijxman en Rosa van Leeuwen spelen een beeldende, muzikale trip door een schemerachtige wereld tussen technologie en mens, tussen on- en offline, tussen leven en dood. We leven in een digitaal tijdperk en worden steeds afhankelijker van ons online bestaan. ‘We want Google to be the third half of your brain’, schreef het bedrijf al eens. We delen onze grootste intimiteiten online: blijven onze zoekresultaten eeuwig in de diepste krochten van het internet aanwezig?
Toegang: € 20

Dinsdag 9 oktober

14.00 uur
Gijs Groenteman, Frank Groothof en Dick van der Stoep - De Grote Harry Bannink Podcast On Tour (Dinsdag Matinee)
Ode aan een van de grootste Nederlandse componisten aller tijden. Harry Bannink (1929-1999) is een van de grootste Nederlandse componisten aller tijden en iedereen die naar de ‘Grote Harry Bannink Podcast’ van Gijs Groenteman luistert, zal dat met een diepe buiging beamen. De eindeloze rij hits die Bannink op de teksten van Annie M.G. Schmidt componeerde, worden door velen nog steeds moeiteloos meegezongen. Onder dat topje van deze glinsterende muzikale ijsberg zitten nóg duizenden kristallen, die jarenlang onderbelicht en vaak ongehoord bleven. Frank Groothof, een groot Banninkvertolker, neemt je in deze show mee langs de crème de la crème van diens duizelingwekkende oeuvre. Hij wordt daarbij begeleid door Dick van der Stoep, die jarenlang werk van en mét Bannink speelde, onder andere als orkestleider van de musicals ‘Foxtrot’ en ‘Madam’. Gijs Groenteman vertelt tussendoor over het leven van deze onvergetelijke componist.
Toegang: € 18

Woensdag 10 oktober

20.15 uur
Stef Bos & Band – Kern

“Deze man heeft, steeds verder weg van mediageniek vertoon, een eigen stijl gevonden die nu in volle rijpheid open gebloeid is”, schreef De Standaard een paar jaar geleden over Stef Bos. Het theaterconcert ‘Kern’ toont de reis van een vijftiger, die stilstaat bij de grote thema’s, de diepte en de hoogte ingaat en probeert alles eruit te zingen en te schrijven wat erin zit. ‘Kern’ is ook de titel van zijn nieuwe album, dat eind dit jaar zal verschijnen. Met zijn band zal Stef zijn verzameling nieuwe songs laten horen, maar uiteraard ook een greep doen uit zijn inmiddels enorme oeuvre.
Toegang: € 26,50

Donderdag 11 oktober

20.15 uur
Rundfunk - Wachstumsschmerzen (reprise)

Uitverkocht – informeer bij de kassa naar evt. vrijgekomen plaatsen

Vrijdag 12 oktober

19.30 uur
De Toneelmakerij – De Krijtkring (12+) (met nagesprek)

Liesbeth Coltof, de Grande Dame van het theater, neemt afscheid, maar zet voor ze gaat samen met Frédérique Spigt en haar band de zaal op zijn kop met knallend muziektheater. Bertolt Brechts meesterwerk ‘De Kaukasische Krijtkring’ wordt omgetoverd tot een voorstelling met de adem van een popconcert, waarin spanning, humor en ontroering elkaar in razend tempo afwisselen. Revolutie! De gouverneursvrouw gaat er als een haas vandoor. Ze vergeet echter één ding: haar kind. Het kleine meisje blijft bang en alleen achter. Zou jij voor haar zorgen als je haar vond, ook als je weet dat de soldaten opdracht hebben haar te doden? Of loop je liever snel voorbij? Net als keukenmeisje Groesje wil doen. Tot ze, diep vanbinnen, een stem hoort.
Toegang: € 17,50

20.30 uur
Theater Rotterdam - Headroom / m.m.v. Peter de Graef

In ‘Headroom’ nemen theatermakers Boogaerdt/VanderSchoot en Erik Whien je mee op een visuele reis door de duisternis, op zoek naar de ruimte tussen waarneming en verhaal. Kun je in het donker meer zien dan in het licht? ‘Headroom’ is een hallucinerende beeldentrip, opgebouwd rond de indringende geluidscompositie van Wessel Schrik. In het donker, daar waar het onderbewustzijn regeert en verhalen ontstaan, verschijnen en verdwijnen levende tableaus. Herkenbare situaties opgebouwd uit alledaagse objecten en mensfiguren. Maar de beelden hebben iets bevreemdends en ze spelen met onze perceptie. De voorstelling komt tot stand in een gelegenheidssamenwerking binnen de artistieke kern.
Toegang: € 19,50