ALKMAAR - Morgen is het alweer Valentijnsdag. Geen idee wat je samen met je vriend(in), man of vrouw kan doen? Geen nood: wij helpen je graag uit de brand. Hierbij 10x de leukste activiteiten in Alkmaar om samen met je Valentijn te doen.

Drink koffie met een hartje bij De Koffiemolen
Houden jullie allebei van goede koffie? Bij de koffiemolen geniet je van een verse bak van Bocca. Leuk: de barista's draaien hun hand niet om voor een cappuccino mét hartje. Lekkere trek? Dan kun je natuurlijk ook een glutenvrij broodje of gebakje bestellen.

Geniet van een taartje (of complete High tea) bij Sencha
Voor de lekkere trek ben je ook bij Sencha aan het juiste adres. Het aanbod van (vegan) taart en andere lekkernijen is reuze. Heb je aan een enkel stuk taart niet genoeg? Ga dan voor de High Tea en blijf lekker lang zitten.

Samen meters maken op de IJsbaan De Meent
Vullen jullie Valentijnsdag liever at sportiever in? Ook dat kan in Alkmaar. Bind bijvoorbeeld ijzers onder je schoen, pak wat rondjes op De meent mee en sluit af met een warme chocolademelk met slagroom. Extra handig: op de Alkmaarpas staat een gratis entreekaartje voor IJsbaan De Meent Bauerfeind.

Verken de knusse straatjes van De Rijp
Op slechts tien kilometer van Alkmaar vind je De Rijp. Veel romantischer dan dat wordt het niet: geveltjes, grachtjes, kleine winkeltjes en restaurantjes... Hier draait je fototoestel overuren! Slenter samen gezellig door de knusse straten of bezoek bijvoorbeeld het museum In het Houten Huis - waar je van alles leert over de geschiedenis van de walvisvaarders.

Trakteer je geliefde op een verse lunch bij ECHT
Bij ECHT ben je écht de hele dag welkom voor warme dranken en vers bereide happen. Zonder onnodige toevoegingen of bewerkingen, maar wel met een hoop liefde gemaakt (niet onbelangrijk). Kies bijvoorbeeld voor een Dirty Chai Latte, vers (groente)sapje of vegetarische courgettebeignets.

Slenter samen door de Oude Stad
Het Fnidsen, de Hekelstraat, de Appelsteeg en de Mient barsten van de hippe boetieks, schoenenwinkels, woonwinkels, cadeauwinkels, bloemenwinkels en leuke restaurants en cafés: ideaal om samen wat nieuws uit te zoeken of gewoon lekker rond te kijken. En om af te sluiten haal je dan natuurlijk wat lekkers bij SOEPP, het groenlokaal of een van de vele andere leuke tentjes.

Deel samen de heerlijkste gerechten in een van de vele restaurants
Liefde gaat door de maag: een groot aantal restaurants in Alkmaar heeft speciaal voor deze romantische dag een Valentijnsmenu samengesteld, waaronder het IJkgebouw, Stadskaffee Laurens, Fnidsen, 1480 Foodbar, De Fransman of het Genot van Grootschermer.

Geniet samen van een mooie voorstelling in TAQA Theater De Vest
Ook op Valentijnsdag staan er mooie voorstellingen op het programma in TAQA Theater De Vest. In de kleine zaal speelt comedytalent Alex Ploeg en in de grote zaal speelt het Nederlands Kamerorkest prachtige muziek. Voor beide voorstellingen zijn nog kaarten verkrijgbaar.

Pak een romantische film in VUE
Popcorn paraat en ontspannen maar: sluit Valentijnsdag in Alkmaar af met een film bij VUE. Er staan genoeg mooie films op het programma, waaronder Verliefd op Cuba. Reserveer snel twee stoelen! Tip: op de Alkmaarpas is een gratis bioscoopkaartje te vinden.

Verras je geliefde met een mooie bos bloemen
Hebben jullie geen zin of tijd om op pad te gaan? Haal dan een mooie bos rozen bij één van de vele bloemenwinkels in Alkmaar. Bloemen doen het altijd goed!