GROOTSCHERMER - Art meets art in de bekende beeldentuin van Nic Jonk. Van 18 t/m 26 mei kun hier genieten van een poëtisch en acrobatisch dansduet, dat tussen de kolossale sculpturen plaatsvindt. De voorstelling is onderdeel van de fietsroute van Karavaan Festival.

Voorafgaand of na de voorstelling bezoek je het museum en de beeldentuin van Nic Jonk in Grootschermer. Hier kun je de kleurrijke schilderijen en beelden bewonderen en wie weet ook mee naar huis nemen. Bijvoorbeeld een origineel schilderij of net iets kleiner als ansichtkaart. In de unieke beeldentuin zie je de dansvoorstelling If you scream I whisper.

Tijdens If You Scream I Whisper beleef je een intiem dansduet van twee dansers (Marie Khatib-Shahidi en Youri Peters). Een uitnodiging om te voelen in plaats van te denken, om de tijd te nemen in plaats van te haasten. In de prachtige beeldentuin is dit stuk een adempauze.

FIETSROUTE 'KUNST OP HET PLATTELAND'
Altijd al eens een rally willen rijden? Dat kan nu – op de fiets nog wel, in de mooie polder van Alkmaar! Op je route verzamel je 'kunst' en woon je twee voorstellingen bij op bijzondere locaties. Tussendoor geniet je van koffie/thee en lekkers. De fietsroute 'Kunst op het Platteland' start in het Victoriepark en leidt je in een mooie route van 27 kilometer door onze Schermer. De route eindigt bij het festivalhart voor een heerlijke maaltijd in 't IJkgebouw.

KARAVAAN FESTIVAL
Van 17 t/m 26 mei is het genieten van het beste locatietheater op de meest bijzondere plekken in de regio Alkmaar. Van theatrale expedities en bourgondische theateruitjes tot boerendrama en extatische dansconcerten, er is voor elk wat wils. Beleef uniek locatietheater op verrassende locaties in Alkmaar, Castricum, Egmond, vele plekken in de Schermer, Langedijk en Heiloo. Het thema van deze editie is Uit de maat.

Kijk voor tickets en meer informatie over de fietsroute op www.karavaan.nl/