Op vrijdag 1 juli om 10.00 uur luidt de heer Michel Rog, Lid van de Tweede Kamer, de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Hij doet dit op uitnodiging van wethouder Victor Kloos (OPA).

Vanwege de op handen zijnde fusie met Graft-de Rijp en Schermer werden in november 2014 Alkmaarse gemeenteraadsverkiezingen gehouden. De heer Rog (CDA) werd daarna aangesteld als formateur. De onderhandelingen resulteerden binnen een maand tot het Alkmaarse coalitieakkoord 2015-2018 ‘Het wordt zomer’. Begin januari 2015 gaf de gemeenteraad hieraan haar goedkeuring en het nieuwe college van burgemeester en wethouders bestaande uit de partijen OPA, VVD, CDA en D66 was vanaf 2 januari 2015 een feit. Nu 1½ jaar later leek het wethouder Kloos een goed moment om Michel Rog op een andere manier kennis te laten maken met Alkmaar en hem uit te nodigen om de Alkmaarse kaasmarkt te openen.

Elke vrijdagochtend kaasmarkt
Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim honderdduizend mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 25 maart tot 30 september, elke vrijdagochtend op het Waagplein in Alkmaar.