ALKMAAR - Met plezier als boventoon bleek de tweede editie van "Dansen & Sjansen" in de Alkmaarder Hout een groot succes. Het festival voor en door mensen met een verstandelijke beperking had een keur aan artiesten binnen gehaald zoals Peter Beense, Django Wagner, maar bijvoorbeeld ook Jurriaan Singels. Singels is zelf autistisch en vertolker van het Nederlandse lied. De entertainer mag als eerste artiest op en zorgt direct voor een unieke sfeer die er vervolgens het hele festival zou blijven.

Behalve Jurriaan Singels hebben ook de overige artiesten een mooie interactie met het publiek. En dat zijn uiteraard niet alleen mensen met een beperking, maar ook mensen uit de zorg, familie, of gewoon dagjesmensen die zomaar even komen kijken en genieten van het festival dat onder stralende weersomstandigheden plaats vindt. Naar schatting zijn er zo een 800 mensen afgekomen op het festival.

Opvallend genoeg zijn er ook veel kinderen en daar is door de organisatie op ingespeeld met vele activiteiten. Zo zijn er waterspelen met een glijbaan, kan men schminken, is er een draaimolen en zelfs een cocktailbar met non-alcoholische dranken.

Ondertussen gaat de muziek gewoon door en gaat de polonaise voor de zoveelste keer rond. Want niet alleen de optredende artiesten maar bijvoorbeeld ook de dansers van het Alkmaars Showballet van Karin Heesbeen zorgen ervoor dat men geen moment stil blijft staan. Een dansende en vooral lachende massa is het gevolg. "Iedereen vind het leuk hier en voelt zich veilig. Niemand kijkt elkaar hier vreemd aan en men heeft vooral heel veel plezier,' vertelt een van de toeschouwers. Dat wordt nog eens bevestigd als Peter Beense het podium bestijgt en het publiek massaal en vol passie het Nederlandse levenslied meebrult. Dansen & Sjansen blijkt een succesformule die ongetwijfeld een vervolg gaat krijgen.