ALKMAAR - Op zondag 10 oktober vond de première plaats van de nieuwe grote zaalproductie van Toneelgroep Maastricht: Vrijdag, het meesterwerk Hugo Claus. Fedja van Huêt speelt de hoofdrol en keert na acht jaar afwezigheid terug naar het Nederlandse toneel, waar hij Anniek Pheifer als echtgenote tegenover zich vindt. De andere rollen worden gespeeld door Sander Plukaard en Frieda Barnhard. In een regie van Michel Sluysmans wordt Vrijdag een zinderend drama, een aangrijpende en ontroerende zoektocht naar vergeving als ultieme daad van liefde. Vrijdag is op donderdag 16 december in TAQA Theater De Vest te zien.

Schuld en vergiffenis

Georges Vermeersch komt thuis nadat hij vervroegd is vrijgelaten uit de gevangenis. Hij is veroordeeld wegens ontucht met zijn 19-jarige dochter die vertrokken is naar de grote stad. Zijn vrouw Jeanne heeft tijdens Georges’ afwezigheid troost gevonden bij zijn beste vriend -en buurman- Erik en is recentelijk bevallen van een dochter. Ziehier het startpunt van een vertelling waarin schuld en vergiffenis, liefde en vriendschap, opoffering en wanhoop strijden om voorrang…

Meer informatie en toegangskaarten
Vrijdag van Toneelgroep Maastricht is op donderdag 16 december in TAQA Theater De Vest te zien. De toegangprijs bedraagt € 25 (incl. drankje en garderobe). Kaarten kunnen worden gereserveerd via www.taqatheaterdevest.nl of via de kassa (tussen dinsdag en zaterdag van 13.00 – 15.00 uur bereikbaar). Zolang de nu actuele Coronamaatregelen gelden wordt de bezoekers om een Coronatoegangsbewijs voor toegang tot het theater gevraagd.