ALKMAAR - Dit theaterseizoen staan topacteurs Tjitske Reidinga en Mark Rietman voor het eerst samen op het toneel in de zinderende voorstelling ‘Dangerous Liaisons’ (naar de Franse brievenroman ‘Les Liaisons Dangereuses’). Het geestige verhaal over liefde, verleiding, macht en op hol geslagen harten is bewerkt door Marcel Otten en geregisseerd door Nina Spijkers. Op vrijdag 15 en zaterdag 16 mei is ‘Dangerous Liaisons’ in TAQA Theater De Vest te zien.

Ware liefdesstrijd Het verhaal van Dangerous Liaisons draait om Vicomte de Valmont (Mark Rietman) en Marquise de Merteuil (Tjitske Reidinga); twee ex-geliefden die besluiten samen een spel van verleiding en manipulatie op te zetten. Een spel dat zich ontvouwt als een ware liefdesstrijd waarin iedereen elkaar bespeelt en niemand gespaard blijft. In de toneelbewerking van Marcel Otten, in de regie van Nina Spijkers en met speciale muziek als kloppend hart krijgt het verhaal een actuele lading en worden thema’s als machtsmisbruik en genderkwesties niet geschuwd.

Grote namen De acteurs delen het toneel met Marisa van Eyle (‘In de ban van Broadway’, ‘Zwartboek’), Sander Plukaard (‘Amadeus’, ‘LOIS’), Hanna van Vliet (‘De Tweeling’, ‘ANNE’) en Judith Noyons (‘Don Carlos’, ‘Mocro Maffia’). Het belooft een zinderende voorstelling te worden waar de vonken van af spatten.

Meer informatie en toegangskaarten ‘Dangerous Lisaisons’ is op vrijdag 15 en zaterdag 16 mei om 20.15 uur in TAQA Theater De Vest te zien. Toegangskaarten kosten € 35 en kunnen worden gereserveerd via www.taqatheaterdevest.nl of via de kassa, tel. 072-548 99 99 (dagelijks tussen 12.00 - 16.00 uur)