ALKMAAR - Tien jaar geleden zag het enige festival ter wereld waar je gratis binnenkomt met een winterpeen, het Winterpeen Festival, het licht. Begonnen in het oude pand van Victorie en vanaf de eerste editie een doorslaand succes. In alle hoeken en gaten van Victorie is programma, van snoeiharde punkbands tot amapiano en silent disco. Zaterdag 6 januari vindt het festival opnieuw plaats in Victorie.


Na de eerste editie in 2014 was het meteen duidelijk, het Winterpeen Festival is een blijvertje. En dat blijkt, tien jaar later is het festival namelijk nog steeds een hit en staat het garant voor een bomvol pand feestende mensen. Van hun meegebrachte winterpenen wordt altijd weer soep gemaakt door een festivalkok en gratis op de avond uitgedeeld.

Ook dit jaar is het programma weer verspreidt over 6 area’s. Onder meer Silent Disco met Silent Everything met onder andere 90’s hiphop classics van Ladi Dadi en amapiano en urban hits met SHAYO. Punkbands Kookpunt en Femme Fugazi zorgen voor de moshpits, samen met het beste van De Mosh en Liftoff, die deze avond live hiphop van Jaïro en Spinneweb Collectief op de line-up hebben. Liggend in de laadruimte van Victorie kan je genieten van live ambient, of dans je liever op tropische hitjes van Tropicalismo? Het Winterpeen Festival is er voor iedereen en juist die diversiteit zorgt voor een unieke, saamhorige sfeer die het festival uniek maakt.

Omdat het Winterpeen Festival elk jaar vol is werkt Victorie deels met een reserveringssysteem. Je kunt jouw plekje reserveren op de website van Victorie als je zeker wilt zijn dat je binnenkomt. Daarnaast is er uiteraard de mogelijkheid om op de avond zelf te komen, maar dan adviseert Victorie je om vroeg te komen om zeker te zijn van binnenkomst.