GROOTSCHERMER - De vier theatervoorstellingen die in 2020 bij Podium onder de Toren op het programma staan gaan door. De optredens van Sjors van der Panne, The Legends, Hans Dorrestijn en Katell vinden dit najaar echter niet in Grootschermer, maar in de St. Michaël-kerk in Zuidschermer plaats.


Het bestuur van Podium besloot uit te wijken naar de St. Michaël omdat deze kerk meer mogelijkheden heeft dan de dorpskerk in Grootschermer. De kerk biedt plaats aan circa honderd toeschouwers, ook als de anderhalve meterregel gehandhaafd wordt. Bovendien zijn er brede gangpaden, is er ruimte voor de catering en de faciliteiten voor de bezoekers zijn ruim voldoende.

Voorzitter Bob Leek is blij dat het theaterprogramma dit najaar doorgang kan vinden. 'We zijn heel trots op de artiesten die we hebben gecontracteerd. Het is toch bijzonder dat een kleine vereniging als de onze, toppers als bijvoorbeeld Van der Panne en Dorrestijn kan presenteren. Gelukkig kunnen de voorstellingen, uiteraard volgens de RIVM-richtlijnen, doorgaan.'

Hans Dorresteijn
Podium begint het seizoen - op voorwaarde dat de overheidsmaatregelen dat ook in de toekomst toelaten - zaterdag 3 oktober met een optreden van Sjors van der Panne. Op 31 oktober treedt de groep The Legends in Zuidschermer op. Bijzonder is één van de laatste optredens van de 80-jarige cabaretier Hans Dorrestijn op 21 november. Het jaar wordt op 12 december afgesloten met een avond in kerstsfeer met zangeres Katell.

Kaartverkoop
De kaartverkoop voor leden van Podium onder de Toren start op vrijdag 14 augustus. Lid worden van Podium kan via de website www.podiumonderdetoren.nl/lidmaatschap. Vanaf vrijdag 28 augustus kunnen ook niet-leden kaarten voor de voorstellingen bestellen.

Ook in 2021 staan er vier voorstellingen gepland. Het bestuur van Podium onder de Toren zal in het najaar besluiten of en waar deze voorstellingen zullen plaatsvinden.