ALKMAAR - Chess is een musical die geschreven is door Tim Rice, met de muziek van Benny Andersson en Björn Ulvaeus, (ABBA). Tim Rice liet zich voor het schrijven van dit stuk inspireren door het bloedstollende wereldkampioenschap schaken in 1972 op IJsland, een strijd tussen de legendarische Rus Boris Spasski en de excentrieke Amerikaan Bobby Fischer. De musical is voor het eerst in 1984 opgevoerd met Murray Head als een van de hoofdrolspelers.

Uiteraard speelt Theatergroep Horizon met een live orkest (15 leden).
Na Ciske de Rat 2016 is het weer tijd voor een grootmeesterstuk.

Het verhaal

Een schaaktweekamp tussen twee grootmeesters vormt het decor voor deze musical over de onmogelijke liefde tussen de Russische schaker Anatoly en de Amerikaanse Florence. Zij is de assistent van Anatoly's tegenstander, de extravagante en opvliegende Amerikaanse grootmeester Freddy. Als de Rus overweegt over te lopen naar het Westen, beseft hij dat hij zijn familie nooit meer terug zal zien. De KGB-agent Molokov probeert de Rus te overtuigen mee terug te gaan. Anatoly neemt dan een beslissing die voor alle partijen verregaande gevolgen heeft.

Het verhaal speelt zich af tijdens de Koude Oorlog, waarin de wereldmachten tegenover elkaar stonden. Sportwedstrijden werden door beide kampen gebruikt voor propaganda-doeleinden.

Waar en wanneer?

Theater de Vest: 13 April, Donderdag - 20.15 uur met Diana Borst-Hof als Florence
Theater de Vest: 14 April, Vrijdag - 20:15 uur met Dana Vermeulen als Florence
Theater de Vest: 15 April, Zaterdag - 14:30 uur met Dana Vermeulen als Florence
Theater de Vest: 15 April, Zaterdag - 20:15 uur met Diana Borst-Hof als Florence

Kaarten bestellen?

www.theatergroephorizon.nl
of
kaartverkoop@theatergroephorizon.nl