ALKMAAR - In 2014 werd ‘Caligula’ van Theater Utrecht als kleine zaal- voorstelling gebracht;
regisseur Thibaud Delpeut van Theater Utrecht brengt zijn gelauwerde interpretatie van de legendarische toneelklassieker Caligula van Albert Camus nu naar de grote zalen van de Nederlandse theaters. Op donderdag 28 februari komt ‘Caligula’ naar TAQA Theater De Vest.

Topacteurs
“Eigenlijk zou je een stuk als ‘Caligula’ elke vijf jaar moeten spelen om te zien wat het nu betekent” aldus Thibaud Delpeut. De titelrol wordt opnieuw vertolkt door acteur Vincent van der Valk. Naast hem spelen Bram Gerrits, Martijn Nieuwerf (Arlecchino 2014 voor zijn rol in Caligula) en twee nieuwe acteurs: de gevierde actrice Sylvia Poorta en het jonge talent Abdulaal Hussein, die beiden voor het eerst spelen bij Theater Utrecht.

Caligula – het verhaal
Als zijn zus en geliefde is gestorven, ontsteekt er een storm in het hoofd van de jonge keizer Caligula. Wordt hij steeds krankzinniger? Of staat hier een angstaanjagend eerlijk heerser, die zijn onderdanen onderwerpt aan een gruwelijk experiment? Is hij wel waanzinnig, of is hij alleen maar angstaanjagend eerlijk? In de regie van Thibaud Delpeut draait Caligula de camera’s om en richt ze op de mensen die hem bekijken. Als een chirurg, met videocamera’s als instrumenten, verricht hij zijn ‘sectie op de ziel’.

Meer informatie en toegangskaarten
‘Caligula’ van Theater Utrecht is op donderdag 28 februari om 20.15 uur in TAQA Theater De Vest te zien. Toegangskaarten kosten € 24 en kunnen worden gereserveerd via www.taqatheaterdevest.nl of via de kassa, tel 072 - 548 99 99 (dagelijks tussen 12.00 – 16.00 uur).