ALKMAAR - Vanaf 4 maart toert de muziektheatervoorstelling ‘Dochters van Nino’ van Theater Oostpool door Nederland. Met deze bijzondere productie doopt Oostpool de schouwburgen om tot vrijplaats, waarin het publiek een tijdreis maakt langs de levens van opeenvolgende dochters en moeders. Welke geschiedenis van je voormoeders draag je met je mee? Welke toekomst wens je voor degenen die na jou komen? En dat allemaal in de vorm van een all female popconcert met nieuwe muziek van singer-songwriter Démira. ‘Dochters van Nino’ is op woensdag 5 april in TAQA Theater De Vest te zien.


Jonge makers
Theater Oostpool geeft een bruisend team van jonge makers de grote schouwburgzaal in handen. Het team creëerde in korte tijd een geheel nieuwe muzikale voorstelling. Mette Bouhuijs (Oorlogsvrouwen, Loenatik), tekende met haar jarenlange ervaring voor de eindregie. Vier actrices – Eeke Boonstra, Ezra Koppejan, Shelley Bos en Gonca Karasu – wekken als verschillende generaties van Nino’s het geheel tot leven op het toneel. Dochters van Nino is een voorbode op Het Achtste Leven dat Oostpool volgend seizoen als marathonvoorstelling op de planken zal brengen. On the spot werkten schrijver Vera Morina (Midzomernachtsdroom), regisseur/schrijver Koen Verheijden, regisseur/componist Seppe Salomé, songwriter/producer Démira en drummer/producer Sharon Harman aan nieuwe teksten en muziek. 'Dochters van Nino' is een all female popconcert met onder meer nummers van het nieuwe album van Démira (Iggy) en speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerde muziek. Leef mee met de aangrijpende verhalen van vier vrouwen, onvermijdelijk verbonden door intergenerationeel trauma. Zij eisen het podium op en delen met liefde, kracht, humor en standvastigheid, hoe de prachtige en afschuwelijke afgelopen eeuw hen heeft getekend.

Meer informatie en kaartverkoop
‘Dochters van Nino’ van Theater Oostpool is op woensdag 5 april om 20.15 uur in TAQA Theater De Vest te zien. Toegangskaarten kosten € 25,00 en kunnen worden gereserveerd via www.taqatheaterdevest.nl of via de kassa (van dinsdag t/m zaterdag tussen 17:00 - 21:00 uur én telefonisch bereikbaar via 072 - 548 99 99).