ALKMAAR - Gezocht: bevrijdingsverhalen en verhalen over het stadhuis en het centrum tijdens de oorlog.

Hoe was het om als jong meisje of jongen de bevrijding mee te maken? Welke verhalen heeft u over de Alkmaarse binnenstad ten tijde van de oorlog? Kent u nog verhalen over het Stadhuis? Artiance maakt voor de vierde keer een voorstelling gebaseerd op verhalen over de Tweede Wereldoorlog. Het project is onderdeel van Theater na de Dam, een landelijk theaterproject in het kader van de Nationale Dodenherdenking, waarbij door heel het land na de herdenking theatervoorstellingen spelen die te maken hebben met de Tweede Wereldoorlog.

De voorstelling wordt gespeeld op een bijzondere plek: het oude Stadhuis aan de Langestraat te Alkmaar. De regie is in handen van Dorien Haan en Joke Houtkooper. Vijftien jonge theatermakers worden uitgedaagd om zich te verhouden tot de lokale geschiedenis van het centrum van Alkmaar. Zij gaan in gesprek met senioren die als ooggetuigen kunnen vertellen over hoe het was om jong te zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Wij zijn op zoek naar (kinderen van) ouderen die hun herinneringen willen delen met de nieuwe generatie. Wij vragen daarbij of u zo mogelijk herinneringen in de vorm van foto’s of spullen wilt meenemen.

De vertelbijeenkomst is op zaterdag 28 maart van 11:00 uur tot 13:00 uur in het Stadhuis, te Alkmaar.

Wilt u zich aanmelden of meer informatie? U kunt contact opnemen met Sabine Langedijk via s.langedijk@artiance.nl of telefonisch op 072-5404335 tussen 13:00 en 17:00 uur.
Aanmelden is noodzakelijk i.v.m. het maximum aantal deelnemers.