ALKMAAR - Vanaf 28 mei gaat TAQA Theater De Vest weer naar buiten en start de tiende editie van Zomer in De Mare in park De Rekerhout. Een feestje voor de hele familie, met elk weekend een mooi en gratis toegankelijk programma voor jong en oud. Na de activiteiten in De Mare start op 24 juni Zomer op het Plein. Elk weekend programmeert De Vest gratis optredens op het Canadaplein in hartje Alkmaar. Kom op zomerse vrijdag- en zaterdagavonden sprankelende shows en artiesten bewonderen en beleef schitterende concerten op de zondagmiddagen.

Nieuw in De Mare

Nieuw in De Rekerhout zijn de Picknickconcerten op zaterdagavond. Neem zelf een picknickmandje mee of schuif aan bij VERS eten en drinken en koop een heerlijk vers hapje voor een mooie prijs. Als toetje wordt een gratis voorstelling geserveerd! Vanaf 17:30 uur is de catering van VERS geopend en kun je genieten van akoestische livemuziek door Alfon Oekie. Op zondagmiddagen valt er tussen 13:00 en 17:00 van alles te beleven. Iedere middag worden er verschillende professionele straattheatervoorstellingen gespeeld en ook zijn er volop doe- & beleefactiviteiten voor kinderen.

Karsu, Giovanca, Talentstage met Steffen Morrison en meer!

Op het Canadaplein wordt het programma van Zomer op het Plein op zaterdagmiddag 25 juni officieel geopend met de feestelijke muziek van Amsterdam Klezmer Band. Er is opnieuw een mooie samenwerking met Conservatorium Haarlem rond het Inholland Talentstage. Dit keer gaat Steffen Morrison met getalenteerde studenten aan de slag om een spetterend concert neer te zetten. Internationaal rijzende ster Karsu brengt pop, jazz en Turkse muziek naar het Canadaplein en Giovanca eert haar inspiratiebron Diana Ross. Het volledige programma wordt later bekendgemaakt.

Gratis toegankelijk Zowel Zomer in De Mare als Zomer op het Plein zijn gratis toegankelijk. Houd www.zomerophetplein.nl in de gaten voor programma updates.