ALKMAAR - De nieuwste en tevens allerlaatste theaterproductie van mugmetdegoudentand komt op woensdag 12 april naar Alkmaar: 'The Making of Soros the Musical'. De voorstelling, met Lineke Rijxman, Jasper Stoop en Vincent van der Valk, geeft een inkijkje in het leven van de speculant, miljardair en filantroop George Sonos, een Hongaars-Amerikaanse zakenman die zijn vermogen inzet voor het realiseren en ondersteunen van sociale en democratische ontwikkelingen.

Is Soros de ideale ander?
George Soros is een mysterieus en omstreden personage; self made man, speculant en filantroop. Maar ook een van de meest gehate en bedreigde mensen ter wereld, iemand die een wereld aan wantrouwen oproept. In de voorstelling wordt de vraag gesteld: moet George Soros aan het kruis? Of moeten we hem omarmen? De fascinatie voor George Soros begon, zoals bij veel Mug-voorstellingen, bij Lineke Rijxman (o.a. Hannah en Martin, Sleepers en Koppensnellers) regisseur, schrijver en actrice. Hoe kan het, vraagt Lineke zich af, dat zo iemand zo gehaat wordt? Niet alleen door (extreem) rechts, daar kan je je nog wel iets bij voorstellen, maar ook door de linkse, progressieve elite. Is het 'simpel' antisemitisme? In de voorstelling ziet het publiek 'the making of' van een musical, met Jasper Stoop (Mocro Maffia en Lenz) die af en toe de rol van Soros speelt in de te maken musical, naast een aantal kleinere rollen; Vincent van der Valk (o.a. Angels in America en Klem) die 'de echte' Soros speelt en Lineke als regisseur van de musical. Er wordt gezongen, er wordt gedanst en er wordt op het scherpst van de snede met elkaar gedebatteerd.

Laatste grote productie
'The Making of Soros the Musical' is de laatste grote productie van mugmetdegoudentand. Het Amsterdamse theatercollectief houdt na 38 jaar aan het eind van dit theaterseizoen (juni 2023) op te bestaan. Het gezelschap was zo goed als elk jaar een of meerdere keren in TAQA Theater De Vest te zien.

Meer informatie en toegangskaarten
Mugmetdegoudentand is op woensdag 12 april om 20.30 uur in de Kleine Zaal van De Vest te zien. Toegangskaarten kosten € 22,50 en kunnen worden gereserveerd via www.taqatheaterdevest.nl of via de kassa (van dinsdag t/m zaterdag tussen 17:00 - 21:00 uur) telefonisch bereikbaar via 072 - 548 99 99.