HEILOO - Komende woensdag 30 januari treden The Lasses op in de Witte kerk te Heiloo. The Lasses bestaat uit de zangeressen Margot Merah en Sophie ter Schure en zij worden geroemd om hun geweldige samenzang. De twee begeleiden zichzelf op gitaar, bodhrán (Ierse percussie), tenor ukelele en mondharmonica. Zij spelen liedjes uit de Engelstalige folk-traditie.

Afgelopen deden ze een toer door Duitsland, begin februari vertrekken ze naar Canada, maar op 30 januari treden The Lasses dus op in Heiloo nadat ze een paar weken geleden ook al een magnifiek optreden gaven in De Brink te Obdam. Een review van dat optreden is hier te lezen.

The Lasses timmeren al een tijdje aan de weg, en dat is niet onopgemerkt gebleven. Hun laatste album (een samenwerking met de Amerikaanse Kathryn Claire) was volgens OOR “een parel voor de folk”. Margot Merah en Sophie Janna zingen geweldige folkballades uit de Schotse, Ierse en Amerikaanse folktradities en ook hun eigen werk is zeer aansprekend. Door de bijzondere klank van hun stemmen samen en de mooie instrumentatie met bodhrán en gitaar blijf je luisteren.

The Lasses stonden dit jaar en vorig jaar op een hele reeks podia in binnen- en buitenland, spelen elk voorjaar een paar weken in Amerika en doen elk najaar een tour langs Nederlandse kerkjes, folkclubs en huiskamers.

Info & reserveren: via het mail-adres kaartverkoop@kunstgetij.nl. of via het telefoonnummer 06 50584308. Kaarten ook aan de zaal zolang de voorraad strekt en bij boekhandel Bruna in Heiloo.