ALKMAAR - The Gathering is terug! Na vier jaar laat de band weer van zich horen en vieren ze in 2019 hun 30e verjaardag met een speciale set genaamd ‘Auto-reverse’. Op 4 oktober staat The Gathering met hun 30 Year Anniversary in Victorie.


The Gathering
Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar in 1992 treedt The Gathering tot de metalscene met ‘Always’, een recht voor zijn raap death metalalbum. Sinds de komst van Anneke van Giersbergen evolueert het geluid van de band steeds meer naar symphonische rock en progressieve rock. Met de stilistische verandering, groeit hun bekendheid in binnen- en buitenland; uitverkochte tours in de VS, Zuid-Amerika en Europa blijven niet lang uit. In 2007 draagt Van Giersbergen na twaalf jaar en zeven studioalbums de vocalen over aan Silje Wergeland, en in 2014 kondigt de band hun hiaat aan.


30 Year Anniversary
In 2018 ontwaakt de band met shows in Nederland, Bulgarije en Griekenland, om zich voor te bereiden op hun 30-jarig bestaan. Dit vieren ze in 2019 met een tournee vol klassiekers en nummers die ze op 4 oktober live in Victorie spelen! De band zal oudere nummers, maar ook recent materiaal, de wat langere epische tracks van hun oeuvre in een vernieuwd jasje steken en spelen.


Support
De progressieve metalformatie Autumn zal het voorprogramma verzorgen. Deze zevenkoppige band bracht in januari hun zesde album ‘Stacking Smoke’ uit en maakte daarmee een stevige comeback. Versterkt met twee nieuwe leden en uitgerust met maar liefst drie gitaristen brengen ze een krachtige sound met steengoede singles zoals 'Blackout' en ‘Where The River Ends’.


Tickets & Info
Het concert van The Gathering ’30 Year Anniversary’ vindt plaats op 4 oktober. Tickets kosten €25,20. Toegangskaarten zijn te bestellen via www.podiumvictorie.nl of verkrijgbaar aan de kassa tijdens openingstijden.

Meer informatie over het volledige programma van Podium Victorie is te vinden op www.podiumvictorie.nl. Tickets zijn te bestellen via de website of bij de kassa tijdens openingstijden.

Podium Victorie
Pettemerstraat 5
Alkmaar
072 – 303 37 00