ALKMAAR - Op vrijdag 20 december is het internationaal bejubelde stuk 'The Children' in een bewerking van Het Nationale Theater in TAQA Theater De Vest te zien. 'The Children', met hoofdrollen voor Stefan de Walle, Antoinette Jelgersma en Sylvia Poorta, drukt je op een slimme manier met de neus op de feiten. Centraal in de voorstelling staat de vraag: "welke wereld laten we na voor onze kinderen? "

Hoeveel ben je bereid om op te offeren voor anderen?
Het gepensioneerde echtpaar Hazel en Robin genieten samen van een zorgeloos bestaan aan de Britse kust. Jarenlang werkten ze als kernfysici voor een kerncentrale. Nu doen ze elke dag yoga en bestieren samen een ecologische boerderij. Op een dag staat hun oud-collega Rose voor de deur, die ze al 40 jaar niet meer gezien hebben. Zij doet het stel een extreem voorstel dat verstrekkende gevolgen heeft, voor hun eigen leven en voor dat van komende generaties. Waar ligt de grens van je eigen belang?


Internationale Theaterhit
The Children ging in 2016 in première op West End. Het was een groot succes en werd genomineerd voor twee Tony-awards. Het jaar daarna was het te zien op Broadway. Schrijver Lucy Kirkwood oogstte lovende kritieken van de Amerikaanse pers. Het stuk werd geroemd om zijn gelaagdheid en hoe Kirkwood het rationele aan het empathische verbindt. Regisseur Eric de Vroedt van het Nationale Theater: "De voorstelling belicht het klimaatprobleem op een fantastische manier"


Meer informatie en toegangskaarten
'The Children' van Het Nationale Theater is op vrijdag 20 december om 20.15 uur in TAQA Theater De Vest te zien. Toegangskaarten kosten € 27 en kunnen woren gereserveerd via de kassa van TAQA Theater De Vest, tel 072- 548 99 99 (dagelijks tussen 12.00 – 16.00 uur) of via www.taqatheaterdevest.nl