ALKMAAR - The Best of Britain, het muziekgezelschap met o.a. Syb van der Ploeg en Edward Reekers, komt speciaal rond de Pasen met het indrukwekkende en wereldberoemde verhaal over de laatste dagen van Jezus getiteld ‘The Passion of Jesus Christ’. De voorstelling is een muzikale vertelling over de laatste dagen van Jezus met alleen songs uit ‘Britain’ en is op woensdag 1 april in TAQA Theater De Vest te zien.

The Passion
In 2011 vertolkte Syb de allereerste hoofdrol van Jezus in de grootse TV productie ‘The Passion’, het muzikaal-Bijbelse evenement vanuit de binnenstad van Gouda. Zijn vertolking van Jezus spreekt nog steeds tot de verbeelding. In een groots en hedendaags decor en ondersteund door een strijkersensemble, wordt het een meeslepende avond. Met muziek van onder meer Led Zeppelin, U2, Queen, The Beatles, Coldplay, Robbie Williams en Talk Talk. Syb van der Ploeg over deze nieuwe versie van de Passie: “het centrale thema binnen de voorstelling is dat deze tijd een nieuwe Jezus zou kunnen gebruiken. Dat betekent dat de voorstelling een zoektocht is naar Jezus; maar vooral ook naar dat wat beter zou kunnen in onze wereld”.

De cast
De beeldregie is van filmregisseur Steven de Jong (o.a. De Kameleon, Grutte Pier en Mata Hari) en het actuele script is geschreven door Dick van den Heuvel (o.a. Hair, Ramses en Was getekend Annie M.G. Schmidt, waar hij een musical award voor kreeg!). Met verder in de cast: Edward Reekers als Pilatus, Maarten Peters als Judas, Brenda Bee als Maria, Hubert Heeringa als Thomas én Julian Thomas als Petrus.

Meer informatie en toegangskaarten
‘The Best of Britain’ is op woensdag 1 april om om 20.15 uur in TAQA Theater De Vest te zien. Toegangskaarten kosten € 29,50 en kunnen worden gereserveerd via www.taqatheaterdevest.nl of via de kassa, tel. 072-548 99 99 (dagelijks tussen 12.00 - 16.00 uur)