ALKMAAR - Op donderdag 18 april is de bijzondere muziektheaterproductie ‘Celia’ van Urban Myth in TAQA Theater De Vest te zien. ‘Celia’ vertelt het waargebeurde verhaal van twee Cubaanse vrouwen. Celia Sánchez was van belang voor de Cubaanse revolutie, Celia Cruz een zangeres die naar de VS vluchtte. De rollen van deze dames worden gespeeld door Susan Visser en Manoushka Zeegelaar Breeveld. De rol van Fidel Castro wordt in Célia’ vertolkt door niemand minder dan Eric Corton.

Celia Sánchez en Celia Cruz: revolutionair en salsakoningin Celia Sánchez was een heldin van de Cubaanse revolutie en de rechterhand van Fidel Castro. Celia Cruz vluchtte tijdens de revolutie naar Amerika en brak wereldwijd door als de ‘Queen of Salsa’. Wat zijn de consequenties van hun keuzes? Op het podium ontmoeten de vrouwen elkaar en ontstaat een spannend conflict. Over idealisme en solidariteit. Over vrijheid en collectieve verantwoordelijkheid. Cuba en de revolutie zijn het decor voor de waargebeurde verhalen van twee zeer uiteenlopende bijzondere vrouwen die voor het land een belangrijke maar vergeten rol hebben gespeeld. Doorspekt met de swingende salsa van Celia Cruz en de nostalgische muziek van de Buena Vista Social Club is de voorstelling een temperamentvol Cubaans salsafeest.

Meer informatie en toegangskaarten ‘Celia’! van Urban Myth is op donderdag 18 april in TAQA Theater De Vest te zien. Na afloop van de voorstelling verzorgt dansschool Sizzling Salsa een after party in de Plein Zaal. Toegangskaarten kosten € 25 en kunnen worden gereserveerd via de kassa, tel 072- 548 99 99 of via www.taqatheaterdevest.nl.