ALKMAAR - Eind deze week is er weer reuring in de HAL in verschillende kleuren, geuren en smaken. We gaan de diepte in over de groenmens en sluiten luchtig de week af met een borrel. In het weekend pakken we door met een aanvulling voor je kunstzinnige zaterdagmiddag. Zie hieronder de verschillende bezigheden voor deze week.

TEGENLICHT MEET UP ALKMAAR
Datum: donderdag 20 september
Tijd: 19.30 – 21.30, 21.30-22.30 borreltje
Entree: vrij

Naar aanleiding van de tentoonstelling ‘De koe, het grazen voorbij’ in Stedelijk Museum Alkmaar (30 juni tot en met 28 oktober) hebben we een speciale Koeien editie van Tegenlicht Meet Up, over de uitzending 'Worsteling van de Groenmens' van 18 maart 2018.

De koe kan voor mensen die groen en duurzaam willen zijn een moeilijk te bevatten obstakel zijn. Gebruik je melk en vlees helemaal niet, beperkt of alleen biologisch. Hoe zet je het in perspectief met andere aanpassingen die er te maken zijn voor een meer duurzame levensstijl. Is het mogelijk om met de gehele bevolking over te stappen op plantaardige voeding, of heeft dat meer gevolgen dan alleen positieve. Het is een worsteling en daar moeten we iets mee.

Er zijn verschillende tegenpolen uitgenodigd om de koe bij de horens te vatten, zoals de researcher van de Tegenlicht uitzending Henneke Hagen, journalist Marcel Maassen, veganiste en econome Wendy Walrabenstein, campagneleider Voeding bij Milieudefensie Bart van Opzeeland, vleeshandelaar Jan Splinter, duurzaam ondernemer David Stomph en lokale politici en veeboeren.

Voorafgaand aan de Tegenlicht Meet-Up kun je met ons eten. Vers Eten & Drinken verzorgt voor liefhebbers een VEGA of KOE maaltijd. Mee-eten kost € 12,50 per persoon en is inclusief een kopje koffie.

Opgeven voor de maaltijd doe je door uiterlijk dinsdag 18 september naar christel@museumalkmaar.nl te mailen met hoeveel mensen je komt en of je KOE of VEGA wilt. We serveren vanaf 18:30 uur. De gesprekken vinden plaats tussen 19.30 en 21.30, we sluiten hierna af met een borrel en napraat.

BIER, BALLEN & BABBELS (VRIJMIBO)
Datum: vrijdag 21 september
Tijd: 16.00 – 19.00
Entree: vrij

Ook komende vrijdag zetten we de traditie voort en kan iedereen zich weer bij ons uitleven na een onwijs lange werkweek. We vieren het begin van het weekend in de artistieke sferen van Kunstgalerij de Loper, aan de achterzijde van HAL 25 aan de Zijperstraat. Wij zorgen voor bier en ballen en staan open voor de meest uiteenlopende babbels. Wees welkom!

KUNSTVERKOOP GALERIE DE LOPER
Datum: zaterdag 22 september
Tijd: 11.00 – 17.00
Entree: vrij

Zaterdag opent Galerie de Loper zijn deuren voor mensen met kunstzinnige behoeftes. De werken komen van de hand van onze huiskunstenaar Steven Hoes, wie paraat staat voor conversaties en gedachtewisselingen. Natuurlijk is er ook een bar . De deuren zijn geopend, wederom, aan de achterzijde van HAL 25 aan de Zijperstraat.

Alle evenementen zijn vrij van entreekosten, voor verkoop geldt zoals gewoonlijk: cash only!