ALKMAAR - In het weekend van 15 en 16 september start TAQA Theater De Vest haar nieuwe theaterseizoen met de toneelhit ‘Sophie’. De hoofdrol in deze voorstelling van de Theateralliantie is voor actrice Tjitske Reidinga, die voor deze rol in 2016 werd genomineerd voor de Theo d’Or.

Ontroerend en vol humor
‘Sophie’, het succesvolle toneelschrijfdebuut uit 2015 van Roos Ouwehand, gaat over het bijzondere leven van een gewone vrouw. In de voorstelling zien we een meisje van acht opgroeien tot jonge vrouw, tot moeder en uiteindelijk tot een oma van 87. In twaalf scènes trekt haar leven aan ons voorbij; haar conflicten, de eerste kras op haar ziel, de keuzes die ze maakt, haar geluk en haar verdriet. ‘Sophie’ is een stuk vol humor en ontroering, waarin in alle eenvoud tastbaar wordt wat een mensenleven eigenlijk is.

Theo d’Or
Topactrice Tjitske Reidinga vertolkt op fantastische wijze de verschillende levensfasen van één personage. Het publiek ziet Sophie op verschillende leeftijden, wordt geconfronteerd met haar conflicten en haar keuzes, haar geluk en haar verdriet. In 2016 werd ze voor deze rol genomineerd voor de Theo d’Or, de prijs voor beste vrouwelijke hoofdrol. Naast Tjitske Reidinga spelen Marisa van Eyle, Peter Bolhuis, Frederik Brom, Harpert Michielsen, Leendert de Ridder en Joshua Albano in de voorstelling.

Toneelpublieksprijs
Om extra aandacht te genereren voor het aanbod van meer dan 30 prachtige toneelvoorstellingen in het nieuwe theaterseizoen heeft TAQA Theater De Vest de Toneel publieksprijs in het leven geroepen. Alle bezoekers van de toneelvoorstellingen in het nieuwe theaterseizoen kunnen na afloop van de door hen bezochte voorstelling hun stem uitbrengen en aan het eind van het seizoen wordt de publiekslieveling bekend gemaakt. Na afloop van ‘Sophie’ kunnen de eerste stembiljetten worden ingeleverd.

Meer informatie en toegangskaarten
‘Sophie’ is een productie van de Theateralliantie. De voorstelling is te zien op zaterdag 15 september om 20.15 uur en zondag 16 september om 14.30 uur. Toegangskaarten kosten € 36,50 en kunnen worden gereserveerd via www.taqatheaterdevest.nl of via de kassa, tel. 072- 548 99 99.