ALKMAAR - TAQA Theater De Vest presenteert een spiksplinternieuw programma voor de eerste helft van het nieuwe seizoen. Alle voorstellingen in de Grote én Kleine Zaal worden gepresenteerd volgens de RIVM-richtlijnen. Op het programma staan topproducties in diverse genres van onder meer The Ashton Brothers, De Verleiders en Scapino Ballet Rotterdam. Er is prachtig toneel van onder ander Het Nationale Theater, Theater Utrecht en Toneelschuur Producties en cabaretliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij shows van o.a. Daniël Arends, Veldhuis en Kemper, Diederik van Vleuten en Kasper van Kooten. Voor de hele familie staan mooie sprookjes als Belle en het Beest op de agenda.

Afwisselend, intiem en voor jong en oud
Van 1 t/m 4 oktober presenteren de Ashton Brothers in kleine setting hun ‘Medicine Show’; een speciale coronaproof show vol muziek en acrobatiek. De Verleiders staan op 23 oktober in de Grote Zaal met hun speciale toneelvoorstelling ‘Pandepaniek’, actueler dan ooit. Ook de uitbundige Toneelmakerij-hit ‘De Tantes’ (7+) is te zien op zondag 1 november. Scapino Ballet Rotterdam brengt op 26 november de prachtige vaudeville-dansvoorstelling ‘The Great Bean’ vol acrobaten en goochelacts. En op 22 december wordt het theater in kerstsfeer gebracht met de sprookjesachtige balletvoorstelling ‘Masterpieces’, met een selectie van scènes uit De Notenkraker en het Zwanenmeer.

Voor de broodnodige lach
Natuurlijk is er volop cabaret voor de liefhebber. Cabaretier Diederik van Vleuten komt op 22 oktober met ‘De Aanbidding Der Wijzen’, een bijzondere voorstelling over Leonardo da Vinci. Er zijn ‘Oudejaars’- voorstellingen van onder andere Jan Beuving en Patrick Nederkoorn en Guido Weijers en ex-NUHR leden Peter Heerschop en Viggo Waas brengen samen de cabaretshow ‘Er gaat nog iets heel moois gebeuren’. Sanne Wallis de Vries presenteert op 1 december haar nieuwe en interactieve soloprogramma ‘HEEL’.

Prachtig toneel
Ook toneel ontbreekt niet in het nieuwe aanbod van De Vest. Op zaterdag 19 september komt Theater Utrecht naar Alkmaar met de muzikale, humoristische en bejubelde ‘Immens – Nietzsche is waar’. Op 28 oktober spelen Porgy Franssen en Maartje van de Westering de hoofdrollen in de bloedstollende theaterbewerking van Peachez.

Meer informatie en kaartverkoop

Op www.taqatheaterdevest.nl zie je voor welke voorstellingen nu al kaarten kunnen worden geboekt. Er gaan ook nog steeds nieuwe voorstellingen in de verkoop; deze worden bekend gemaakt via de digitale nieuwsbrief van het theater, waarop men zich gratis kan abonneren.