ALKMAAR - Het maandprogramma van TAQA theater de Vest

Donderdag 1 oktober


18.00 uur en 20.00 uur Ashton Brothers – A Medicine Show (incl. eten en drankje) Na het grote succes van hun zomerspektakel ‘Ashtonia’ waarmee ze de afgelopen drie jaar tienduizenden mensen in Eindhoven, Apeldoorn en op Slot Zeist een unieke avond uit bezorgden en het daarop volgende jaar van stilte, waren de Ashton Brothers net begonnen met het maken van een gloednieuwe show… toen de coronacrisis de voorbereidingen abrupt tot stilstand deed komen. Maar blijven zitten en afwachten zit nu eenmaal niet in het Ashton-DNA. Flexibel meebewegend met het kleine beetje ruimte dat de coronamaatregelen ze bood, presenteerden de broers als eerste theatergroep in Nederland een coronaproof theaterconcept. De pilot-serie was zo succesvol, dat ze nu hun concept uitrollen in de rest van het land. De show van ongeveer een uur is losjes gebaseerd op de successhow ‘Charlatans, a medicine show’, waarmee de groep 12 jaar geleden louter vijfsterrenrecensies ontving in binnen- en buitenland. Rebels, onverschrokken, muzikaal en hilarisch. Een ongeëvenaard medicijn tegen de misère want de Ashton Brothers garanderen het: lachen is gezond! Je theaterbezoek begint met een hapje eten en een drankje. De inloop vindt plaats vanaf vijf kwartier tot drie kwartier voor aanvang van de voorstelling. Tijdens de inloop kun je je zitplaats innemen en het eten en drankje ophalen. In de foyers verzorgen we een heerlijk pastabuffet, waar je met verse pasta en diverse sauzen en toppings je eigen hapje kunt laten samenstellen. Zorg wel dat je op tijd bent, want de uitgifte van het eten en het drankje is mogelijk tot drie kwartier voor aanvang van de voorstelling.Toegang: € 49,95 (incl. drankje en eten).

Vrijdag 2 oktober

18.00 uur en 20.00 uur Ashton Brothers – A Medicine Show (incl. eten en drankje) Zie donderdag 1 oktober. 19.30 uur Theater Sonnevanck – Edward Scharenhand (8+)Iedereen in het stadje Gul is extreem goed, Tante Maria en haar geadopteerde dochter Magdalena voorop. Altijd staan ze klaar voor hulp aan dier, plant en medemens. Op een dag staat er iemand op hun stoep. Hij heet Edward en is helemaal alleen. Edward is lief en zachtaardig maar aan beide armen heeft hij - in plaats van gewone handen - helaas een stel lange en vlijmscherpe scharen. Als Tante Maria desondanks besluit om Edward gastvrij in huis op te nemen, is Magdalena voor het eerst in haar leven een stuk minder positief. Maar heeft Edward niet ook, net als iedereen, recht op een veilig thuis en wat geluk? Blijft Magdalena de enige in Gul die moeite met hem heeft? Hoe tolerant is Gul eigenlijk echt? En… hoe ongevaarlijk is Edward? Een zoetzure komedie over goed en kwaad en de dunne grens daartussen. Toegang: € 9,50 (excl. drankje)

Zaterdag 3 oktober

18.00 uur en 20.00 uur Ashton Brothers – A Medicine Show (incl. eten en drankje) Zie donderdag 1 oktober. Zondag 4 oktober 12.30 uur en 14.30 uur Ashton Brothers – A Medicine Show (incl. eten en drankje) Zie donderdag 1 oktober. Woensdag 7 oktober 19.30 uur en 21.30 uurZoutmus – In concert Een knallende, onvoorspelbare, muzikale explosie waar je broek meerdere keren van afzakt en je tanden meer gezien gaan worden dan ooit OMDAT JE ZO HARD MOET LACHEN DE HELE TIJD. Een uur lang Zoutmus-classics, nog nooit eerder gehoorde muziek en scenes waarvan je zegt: mijn leven is een totale leugen geweest tot dit punt. Kortom: de nadruk ligt op de muziek en de catamaran op de bank. Van strakke funk tot rauwe rock. Van IJmuiden naar Landsmeer. Van je oren tot je scheenbeen en weer terug. Kom kijken en laat al je boodschappen achter bij de kassière, dan heeft zij tenminste ook wat te eten. Ook zal er een korte documentaire over de palmolie-industrie worden getoond. Pas maar op dat je wenkbrauwen van verbazing niet ontploffen!Toegang: € 18,50 (excl. drankje)

Woensdag 8 oktober

19.00 uur George & Eran – George & Eran worden racisten (reprise)

In deze actuele komedie over racisme belichten de bruine vrienden George & Eran samen met het witte zangduo Nordgrond de (on)mogelijkheid om het ‘goed’ te doen, want er is altijd iemand die zich beledigd voelt, gediscrimineerd of ongelijk behandeld. Na Oerol, veel uitverkochte theaterzalen en een sterrenregen in onder andere het NRC, de Volkskrant en Het Parool, komt de hitvoorstelling ‘George & Eran worden racisten’ terug in het theater! De huidige tijdsgeest maakt deze voorstelling nog actueler dan hij al was. Het racismedebat in Nederland laaide de afgelopen tijd op door de moord op de Amerikaanse George Floyd. Maar hoe is het eigenlijk gesteld met racisme in Nederland? En hoe gaan wij daarover met elkaar in debat? En hoe is het in vredesnaam mogelijk daar een komedie over te maken?! George & Eran onderzoeken de (on)mogelijkheid om er samen uit te komen als het gaat om ongelijkheid en discriminatie in Nederland. Ze maken het grote thema inzichtelijk en invoelbaar door te spelen met de onderliggende mechanismes die wij allen herkennen tot ongemakkelijkheid aan toe. Maar het wordt, zoals altijd, een voorstelling vol met humor en muziek! Met een flinke dosis vrolijke boosheid zal niemand de ander iets ontzien, “want wij zijn van goede wil hè, vergeet dat niet!”Toegang: € 20 (excl. drankje)

Vrijdag 9 oktober 1

9.30 uur en 21.30 uur Mylou Frencken & Dorine Wiersma – Waagstukken

Weggelopen mannen, aangebakken eieren, verloren kapitalen en lekke waterbedden: geluk is Mylou & Dorine niet aan komen waaien. Maar de twee cabaretières hebben de mouwen opgestroopt en de schouders eronder gezet. Ze zijn gepokt, gemazeld en door de wol geverfd. Frencken en Wiersma krijg je niet meer klein. Iedereen krijgt het van jongs af aan te horen: om iets te bereiken in het leven moet je dúrven. Laten zien wat je in huis hebt, uitblinken, winnen. Opzij, want jij komt eraan! Maar wat als dat niet lukt en je zo’n beetje door leven, liefde en werk heen stumpert? Ben je dan een loser? Of is het juist moedig om je zwakheden te tonen? Zijn de losers de nieuwe winnaars? Twee cabaretières laveren tussen lefgozers en lafbekken. Gewapend met piano en gitaar. In ‘Waagstukken’ laten deze veelgeprezen liedjesschrijfsters het achterste van hun tong zien. Ze dagen elkaar en hun publiek uit. Wie toont het meeste lef? Want lef heb je nodig. Om door te gaan - of om er voor eens en voor altijd mee op te houden.Toegang: € 17 (excl. drankje)

20.15 uurNederpop All Stars – Unplugged

Krakersrellen, walkmans, bezuinigingen, yuppen, werkloosheid en ‘de bom’; dat waren de jaren tachtig en negentig in Nederland. Maar ook: De Dijk, Het Goede Doel, Doe Maar en Toontje Lager. Deze en vele andere bands bouwden in die jaren aan een onverwoestbaar fundament voor de Nederpop. De Nederpop All Stars voeren je mee naar de roots van de Nederpop, deze keer in een intieme en akoestische setting. Vijf door de wol geverfde muzikanten die hun sporen in de Nederpop ruimschoots hebben verdiend gaan nu unplugged! Stefan de Kogel, Sander van Herk, Luc de Bruin, Robert Kramers en Erik de Nood stonden zelf aan de wieg van vele Nederpopklassiekers en zijn samen goed voor bijna tien Top 2000-noteringen. Geniet van een avondje onvervalste nostalgie in een intieme setting.Toegang: € 21 (excl. drankje)

Zaterdag 10 oktober

19.30 uur en 21.30 uur Minou Bosua en Eelco Smits – Niet de vaders van

Minou Bosua speelt ‘vader en voedertje’ op hoog niveau met Eelco Smits. Minou Bosua (voorheen van cabaret duo De Bloeiende Maagden) onderzoekt samen met acteur Eelco Smits (voorheen van Internationaal Theater Amsterdam) de rol van de vader in hun gezin. Samen hebben zij een zoon. Eelco is de biologische vader, maar voedt het kind niet op, Minou is niet de biologische moeder maar wel de (op)voeder van hun zoon. In ‘Niet de vader van’ bevragen ze op humoristische en tegelijkertijd soms verlegen wijze wat ‘vaderschap’ dan eigenlijk is of zou kunnen zijn, binnen deze samengestelde gezinsstructuur. De traditionele rollen en patronen worden hartstochtelijk doorgespit en omgewoeld. Welke familie zijn we aan het worden en wat nemen we mee van onze eigen opvoeding? Een creatieve botsing van twee levens die elkaar nog niet eerder ontmoetten dan aan de vooravond van de geboorte van hun zoon. De voorstelling wordt muzikaal omlijst door een uniek en voor deze gelegenheid speciaal samengesteld Brabants homomannenkoor.Toegang: € 17,50

Zondag 11 oktober

12.00 uur Vital Stahievitch, piano (Belarus) - Omzien in nostalgie

Vital Stahievitch is in Nederland geen onbekende. Sinds de pianist uit Belarus aan het Conservatorium van Amsterdam bij Håkon Austbø studeerde, treedt hij regelmatig op in ons land. Inmiddels is hij zelf een gewaardeerd docent aan het Conservatorium van Amsterdam. Ondertussen pleit hij in recitals voor de schoonheid van zijn geteisterde vaderland en speelt hij veelvuldig werken van oude en hedendaagse componisten uit Belarus. Ook dit recital is een metafoor voor de spagaat waarin Belarus beweegt. Zo staan tussen de voorlaatste sonate van de Europese Schubert en de meeslepende Preludes van de Rus Rachmaninoff twee Polonaises van de negentiende eeuwse Belarussische componist, veldheer en schilder Napoleon Orda. Een omzien in nostalgie en heerlijk wegdromen op romantische waarden.Toegang: € 13,50 (excl. drankje)

13.30 uur en 16.00 uur Bettina Holwerda e.a. – Belle en het Beest De Musical (4+)

Een nieuw sprookje komt tot leven in het theater: ‘Belle en het Beest De Musical’!

Echte schoonheid zit diep vanbinnen; zo vertelt het bijzondere verhaal van de dertiende sprookjesvoorstelling van Van Hoorne Entertainment. Met ruim 125.000 bezoekers per theaterseizoen zijn de magische familiemusicals, waaronder ‘De Kleine Zeemeermin’ en ‘Doornroosje’, al vele jaren échte publiekstrekkers. In 2020-2021 gaat de sprookjestraditie verder met ‘Belle en het Beest De Musical’! In één van de meest romantische volkssprookjes speelt Bettina de rol van Belle: een slim, sprankelend meisje die verder leert kijken dan het woeste uiterlijk van het Beest. Natuurlijk komt ook in dit kleurrijke koninkrijk het altijd populaire, groene tovenaarsduo Titus & Fien tevoorschijn. Uiteraard zorgen zij weer voor een flinke dosis beestachtig goede humor voor jong én oud! Zet het masker af en toon je ware gezicht! Met de betoverende liedjes, prachtige meerstemmigheid, schitterende kostuums en hi-hilarische scènes is ‘Belle en het Beest De Musical’ de mooiste, meest magische voorstelling voor de hele familie! Toegang: € 25 (excl. drankje)

Woensdag 14 oktober

13.30 uur en 16.00 uurTg. Winterberg – De Grote Waarom Show (4+)

Tg. Winterberg maakt energiek, inventief en poëtisch theater met poppen, objecten, installaties en acteurs. De makers combineren herkenbare thema’s met humor, krachtige beelden en een ongebreidelde fantasie. ‘De Grote Waarom Show’ is een vrolijke beeldende voorstelling voor iedere nieuwsgierigaard vanaf 4 jaar die vindt dat 'daarom' geen reden is. Waarom zitten niet alle antwoorden al in ons hoofd? Waarom willen we dit eigenlijk weten? Waarom zijn we wie we zijn? Waarom zien we eruit zoals jij ons ziet? Waarom leef ik op de aarde? Waarom…? Het is de vraag der vragen. De vraag die je altijd kunt blijven stellen. Want in elk antwoord huist gelijk weer de volgende vraag. Zo kun je oneindig lang doorgaan. In ‘De Grote Waarom Show’ gaat Tg. Winterberg op zoek naar antwoorden op alle waaroms. Althans, die in 50 minuten gesteld kunnen worden. Waarom 50 minuten? Zolang duurt de show. Waarom een ‘show’? Omdat dat zo lekker klinkt. Op eigenwijze wijze nemen de spelers en de poppen, de grootste waarom-stellers en hun ouders mee op reis naar het koninkrijk der vraagtekens. Ze stellen vragen over de mens, het lijf en de moleculen waaruit alles bestaat, naar de wereld, de planeet, het universum waarin wij leven. ‘De Grote Waarom Show’ is een heerlijk bijna-wetenschappelijke ode aan de nieuwsgierigheid. Want als je alles denkt te weten, dan heb je nog niet genoeg vragen gesteld.Toegang: € 9,50 (excl. drankje)

19.00 uur en 21.00 uurIris Hond – Home

De begrippen ‘thuis’ en ‘geborgenheid’ spelen een grote rol in het leven en werk van pianiste en componiste Iris Hond. In haar vorige, veelgeprezen programma ‘Bewogen’ stond haar eigen zoektocht naar geborgenheid centraal. Als jonge puber kon ze moeilijk aarden, zocht ze tevergeefs naar geborgenheid, naar een veilige plek, naar een thuis. Wegens het succes van de tour van dit voorjaar komt Iris terug naar de theaters met een reprise van ‘Home’. In deze voorstelling vertelt Iris bijzondere verhalen van anderen. Mensen met een uitzonderlijke thuissituatie, die elk op eigen wijze op zoek zijn naar geborgenheid. Omdat ze geen huis hebben, zich een vreemde voelen in de samenleving of door ziekte noodgedwongen niet thuis kunnen wonen. Van gevangenen tot rondtrekkende nomaden. En alles daartussenin. Allemaal hebben ze eigen verhalen, die Iris vertaalt in unieke, door haar gecomponeerde muzikale brieven. In ‘Home’ laat Iris wederom zien dat ze een pianiste en componiste van wereldniveau is. Ze neemt haar publiek mee naar een wereld met muziek als verbindend element en laat zien waarom juist in deze tijd geborgenheid zo belangrijk is. ‘Home’, een avond die je aan het denken zet, ontroert en inspireert.Toegang: € 20

Donderdag 15 oktober

19.00 uur Nederlands Kamerorkest (ensemble) & Nazmiye Oral – Horror, harp en strijkersEen ensemble uit het Nederlands Kamerorkest komt samen met harpist Sandrine Chatron en actrice Nazmiye Oral met een gloednieuwe bewerking van ‘Het masker van De Rode Dood’, een kort horrorverhaal van de Amerikaanse schrijver Edgar Allan Poe, op spannende muziek van de Franse componisten Caplet en Debussy. Een ware muzikale thriller!Edgar Allen Poe publiceerde ‘Het masker van De Rode Dood’ in 1842. De Rode Dood is een griezelige, uiterst besmettelijke ziekte, die al na een half uur fataal is. Een prins die zich veilig waant, heeft zich met een groot gezelschap afgezonderd in zijn kasteel. Op een avond organiseert hij een bizar gemaskerd bal, waarbij zich onder de aanwezigen plotseling een raadselachtige figuur blijkt te bevinden: de gevreesde ziekte in persoon. Klokslag middernacht slaat hij toe. Actrice Nazmiye Oral trekt het verhaal naar het hier en nu en houdt de hedendaagse maatschappij een spiegel voor. De Rode Dood staat bij haar symbool voor de innerlijke dood, wanneer je medemens niet meer ziet. Het verhaal wordt extra angstaanjagend door muziek van de componisten Caplet en Debussy, uitgevoerd door een ensemble uit het Nederlands Kamerorkest o.l.v. Gordan Nikolić. André Caplet (1878-1925) liet zich voor zijn werk Conte Fantastique voor Harp en Strijkers inspireren door het macabere verhaal van Edgar Allan Poe. De harp, met wonderlijke en duistere klanken, symboliseert De Rode Dood. Caplet is vooral bekend door de jarenlange vriendschap en samenwerking met de zestien jaar oudere Claude Debussy (1862-1918), waarvan tijdens deze voorstelling twee dansen te horen zijn. De Danse sacrée (‘Gewijde dans’) heeft een langzaam tempo en beweegt zich voornamelijk in de klankwereld van de middeleeuwse kerk; de Danse profane (‘Seculiere dans’) is een soort wals met een veel levendiger ritme en wereldse harmonieën. Toegang: € 30; CJP € 12,50

Vrijdag 16 oktober

19.00 uur en 21.00 uur The Cosmic Carnival - Fleetwood Mac: The Incredible Story

The Cosmic Carnival neemt je mee op ontdekkingsreis in het wondere universum van het legendarische Fleetwood Mac. Eind jaren zestig werd de band opgericht door Peter Green om vervolgens direct de wereld te veroveren met powerblues. Zo overleefde de Brits/Amerikaanse formatie talloze bezettingswisselingen en een verandering van muzikale stijl, om uiteindelijk nogmaals muziekgeschiedenis te schrijven onder leiding van Stevie Nicks en Lindsey Buckingham. Een must see voor iedere Fleetwood Mac-fan! En was je dat nog niet? Dan ben je het zeker na het aanschouwen van dit bijzondere eerbetoon in de vorm van een live documentaire. Met natuurlijk alle grote hits als ‘Don’t Stop’, ‘Big Love’, ‘Dreams’, ‘Go Your Own Way’ en ‘Little Lies’ en daarnaast veel aandacht voor de dramatische ontwikkelingen binnen de band. Deze leidden uiteindelijk tot het veelgeprezen album ‘Rumours’, tot op de dag van vandaag één van de best verkochte albums aller tijden. Een intense voorstelling, gebracht met de voor Fleetwood Mac noodzakelijke passie en toewijding. Al drie seizoenen en bijna 100 voorstellingen lang met verve gespeeld door Grote Prijs van Nederland winnaar The Cosmic Carnival. Toegang: € 25 (excl. drankje)

Dinsdag 20 oktober

20.30 uur Podium Mozaïek i.s.m. Theatergroep RAST - Wees Onzichtbaar / Murat

IsikUitverkocht. Informeer bij de kassa naar eventueel vrijgekomen plaatsen.

Donderdag 22 oktober

14.00 uurDiederik van Vleuten - De Aanbidding Der Wijzen

"Twee jaar geleden reisde ik voor een televisiedocumentaire Leonardo da Vinci achterna. Het werd een onvergetelijke ervaring. Maar bij thuiskomst zat ik wel in de problemen. Ik worstelde met veel meer vragen dan waarmee ik op pad ging. Leonardo liet me niet meer los en bleef me achtervolgen. Met alle prettige gevolgen van dien, want ik ga opnieuw op pad. Maar nu langs de theaters. In De Aanbidding Der Wijzen – naar het gelijknamige meesterwerk dat Leonardo nooit voltooide - vertel ik over mijn nieuwe zoektocht naar de grootste alleskunner van de Italiaanse Renaissance. Aan de hand van zijn schilderijen, tekeningen, uitvindingen en notities probeer ik zijn leven maar vooral zijn grote geest te begrijpen. Zeg me waarom, schrijft Leonard keer op keer. Waarom zijn de dingen zoals ze zijn? Ik zeg het hem na. In een anderhalf uur durend theaterportret breng ik, gewapend met een stoel, een tafeltje, een glaasje water en een scherm met mooie plaatjes een ode aan een van de nieuwsgierigste mensen die ooit op aarde rondliepen. In verzorgde taal, met passende ernst en, omdat het nu eenmaal Leonardo is, met volop ruimte voor een glimlach. Toegang: € 21,50 20.15 uur

Diederik van Vleuten - De Aanbidding Der Wijzen Uitverkocht. Informeer bij de kassa naar eventueel vrijgekomen plaatsen.

Vrijdag 23 oktober

19.00 uur en 21.00 uur De Verleiders - Pandepaniek Uitverkocht. Informeer bij de kassa naar eventueel vrijgekomen plaatsen.

19.30 uurOrkater/De NIeuwkomers | More Dogs – Real Boys

More Dogs ziet de wereld om zich heen steeds kunstmatiger worden en kijkt er gefascineerd naar, maar wel met enige argwaan. Verward over wat nog langer ‘echt’ is en wat niet, wordt de drang naar een oprechte ervaring of iets authentieks groter. Vijf Pinokkio’s proberen echte jongens te worden. In een geflipt libretto bezingen ze genderfluïditeit, popcultuur, online profilering en labovlees maar ook liefde, fake-news en Pinokkio's queeste. In ‘Real Boys’ vechten ze met het ‘fake’ spektakel dat hen omringt. More Dogs is een Belgisch collectief van schrijvers, makers, spelers en muzikanten. Ze studeerden samen drama aan het Conservatorium van Antwerpen. Afzonderlijk zijn ze actief in het Belgische theater- en muzieklandschap. Bij Orkater/De Nieuwkomers maakten zij eerder de voorstelling ‘Zeitgeber’. Orkater/De Nieuwkomers, het talentontwikkelingsprogramma van Orkater, biedt jonge opgeleide muzikanten en theatermakers de gelegenheid hun ideeën om te zetten in muziektheatervoorstellingen die gespeeld worden in kleine zalen en op festivals. Toegang: € 16 (excl. drankjes)

Zaterdag 24 oktober

11.00 uur Nederlands Philharmonisch Orkest i.s.m. Theater Gnaffel - Pluk van de Petteflet (4-8 jr)

Wie is er niet opgegroeid met de spannende en grappige kinderverhalen van Annie M.G. Schmidt? ‘Pluk van de Petteflet’ is een van haar bekendste boeken en gaat over het jongetje Pluk. Hij woont in de Petteflet, samen met de Stampertjes, zijn buurmeisje Aagje en meneer Pen, maar ook met zijn dierenvriendjes Dollie de duif, de schelp Lispeltuut en Zaza de kakkerlak. Met elkaar gaan ze op avontuur om de Torteltuin te redden.In deze gloednieuwe voorstelling vertelt een vijftienkoppig ensemble van het Nederlands Philharmonisch Orkest samen met Theater Gnaffel het spannende verhaal opnieuw, vol liedjes en muziek. Geschikt voor kinderen én voor volwassenen van alle leeftijden die Pluk in hun herinnering koesteren. De karakters (Pluk, Aagje, De Stampertjes, Mevrouw Helderder) worden gespeeld door acteurs Noralie Jansen, Diederick Ensink en Mark Haayema, samen met de poppen van Theater Gnaffel. Het decor is geïnspireerd op de tijdloze tekeningen van Fiep Westendorp. Ook het beroemde kraanwagentje ontbreekt niet. Kinderboekenschrijver Mark Haayema is verantwoordelijk voor het script dat hij baseerde op de originele tekst van Annie M.G. Schmidt. Thomas Beijer schreef de nieuwe muziek, maar citeert ook uit klassieke werken van Debussy en Grieg.Toegang: € 21,50; Kind € 18,50

Zondag 25 oktober

11.00 uur en 14.30 uurLigconcert i.s.m. The International Holland Music Sessions – Tobias Borsboom

Sta jij open voor een bijzondere concertervaring? Kom naar de ligconcerten in TAQA Theater De Vest en de Grote Kerk Alkmaar! Vlei neer op een matje of leun lekker achterover in een strandstoel. Sluit je ogen en droom weg op wonderschone klanken, live gespeeld door de beste musici. Stap uit je dag, onthaast en geniet in een bijzondere setting met volle aandacht en zonder afleiding van de mooiste klassieke muziek. Tijdens dit Ligconcert treedt Tobias Borsboom, talent van The International Holland Music Sessions, voor je op. De jonge Nederlandse pianist, in 2015 nog winnaar van de prestigieuze Dutch Classical Talent Award, brengt een uniek concert in TAQA Theater De Vest. Liggend op een matje of in een strandstoel krijg je alle gelegenheid om weg te dromen op de meditatieve klanken van onder anderen Glass, Vasks, Satie, Adams, Ter Veldhuis en Franssens. Een bijzondere concertervaring. Per concert is er een vast aantal ligplaatsen, met een tapijt als ondergrond. Wie iets comfortabeler wil liggen, raden wij aan een eigen matje, slaapzak/dekentje en kussen mee te nemen. Daarnaast zijn er tegen een kleine meerprijs ook strandstoelen te huren. Ook hierbij is het aan te raden een eigen dekentje en kussen mee te nemen. Alle concerten zijn zonder pauze, zodat je je ongestoord kunt onderdompelen in de muziek, de ruimte en de prachtige lichteffecten.Bestel je tickets voor 3 ligconcerten, dan krijg je op al je tickets € 2,50 korting. De korting wordt automatisch verrekend als je de drie ligconcerten in je winkelmandje hebt. Bekijk hier de concerten. Toegang: € 19,50 (excl. drankjes)

Woensdag 28 oktober

19.00 uur en 21.00 uurToneelgroep Maastricht – Peachez (reprise)

Porgy Franssen en Maartje van de Wetering spelen de hoofdrollen in ‘Peachez’, een bloedstollende reconstructie van een fatale liefdesgeschiedenis. De voorstelling is een theaterbewerking van Ilja Leonard Pfeijffers succesroman ‘Peachez’, een romance (2017) die werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. In een regie van artistiek leider Michel Sluysmans brengt Toneelgroep Maastricht met ‘Peachez’ een muzikaal en vurig pleidooi voor een onvoorwaardelijk geloof in de liefde. ‘Peachez’ ging in september 2019 in première en werd door Elsevier bestempeld als “de beste voorstelling van het jaar” (*****). Porgy Franssen speelt een professor op zekere leeftijd, die al zijn leven lang leeft in zijn hoofd en de boeken die hij bestudeert. Tot hij op een dag een mailtje krijgt van een hem onbekende vrouw. Ze noemt zichzelf Sarah Peachez, gespeeld door Maartje van de Wetering. Er ontspint zich een hartstochtelijke mailwisseling tussen de twee. Waar de professor niet meer op rekende, gebeurt: hij vindt de liefde die zijn leven rigoureus zal veranderen. Alleen niet op de manier waarop hij in eerste instantie had gehoopt. Franssen en Van de Wetering spelen met ‘Peachez’ een intiem liefdesduet, muzikaal bijgestaan door multi-instrumentalist Axl Peleman. ‘Peachez’ is de vierde samenwerking tussen auteur Ilja Leonard Pfeijffer en regisseur Michel Sluysmans bij Toneelgroep Maastricht. In het voorjaar van 2019 maakten zij de door pers en publiek bejubelde theatervoorstelling ‘Noem het maar liefde’. Eerder werkten ze succesvol samen in ‘De advocaat’ (Toneelschrijfprijs 2017) en ‘Brieven uit Genua’.Toegang: € 22,50 (excl. drankje)

Donderdag 29 oktober

19.30 uur en 21.30 uur Eva Marie de Waal en Sophie van Winden | Rudolphi Producties - Mama Marlene

Twee actrices doen auditie voor de rol van hun leven: Marlène Dietrich: Ubervrouw, femme fatale, oermoeder, wereldverbeteraar én feministisch boegbeeld. Was ze alleskunner of gewoon erg goed in het creëren van haar eigen mythe? En wat denkt haar dochter Maria Riva ervan? In de kleedkamer van de actrices kapen zij het begrip locker room talk. Ze buigen zich over moeder- en dochterschap en de vraag hoe je de keuzes die je maakt met elkaar verenigt. Welke mythes zijn nog de moeite waard om in stand te houden?Eva Marie de Waal en Sophie van Winden vormen samen het duo Waal en Wind. Na ‘Holy F’ (2016) is ‘Mama Marlene’ hun tweede voorstelling in een drieluik over de positie van de vrouw.Toegang: € 18,50 (excl. drankje)

20.15 uur Erik van Muiswinkel - Buigt Allen Mee Voor Drs. P (reprise)

De Nederlandse kleinkunst, ja, de Nederlandse taal was zonder de hilarische verschijning van woordtovenaar Drs. P (1919-2015) beslist niet dezelfde geweest. Polzer schreef, naast een reeks fascinerende boeken, honderden krankzinnige en muzikaal altijd verrassende liedjes, waarvan er een stuk of vijf nationaal bekend werden. Het honderdste geboortejaar van Drs. P was voor Erik van Muiswinkel aanleiding om zijn held met een voorstelling te eren. ‘Buigt Allen Mee Voor Drs. P’ is door de pers met lovende recensies beloond. Dit is de laatste kans om het eerbetoon aan de woordkunstenaar te ervaren.‘Buigt Allen Mee Voor Drs. P’ brengt zijn leven, zijn verhalen en zijn werk samen in een voorstelling op de Schaal van P: intiem, ironisch, verwarrend en om te huilen van het lachen. De muzikale leiding berust bij de 28-jarige pianovirtuoos Guus van Marwijk: voor iemand met zo'n naam zwaaien alle deuren open. Erik, Guus en Eriks langzamerhand vermaarde gitaar-licht-en-geluidsman Paul Remmelts brengen vijfentachtig minuten amusement die als tien aanvoelen. Scherp, ontroerend en allerminst obsoleet. Met onder andere: De Grenadiertjes, Gonzofoon, Los Pompadores, Evangelische Potpourri, Goed Nieuws en De Gezusters Karamazov.Toegang: € 22,50 (excl. drankje)

Vrijdag 30 oktober

19.30 uur Martijn Kardol - Welkom

Na het winnen - als eerste cabaretier ooit in één seizoen - van zowel het Leids als het Groninger Studenten Cabaret Festival, een nominatie voor de Neerlands Hoop en een bejubeld debuutprogramma werd Martijns tweede programma wederom bekroond met drie- en viersterren recensies. Een voorstelling die actueler is dan ooit! Over social distancing, online leven en individualisme voordat dat mainstream werd. In ‘Welkom’ maakt Martijn Kardol contact met de wereld en de mensen om hem heen. Of daar doet hij in ieder geval een poging toe. Want alles beter dan in eenzaamheid te eindigen. Daarom zet hij zijn voordeur op een kier…. "Eenzaamheid en doorgeschoten individualisme; het zijn betekenisvolle thema's die Kardol hier inblikt in luchtige grappen en soepel vertelde verhalen," Telegraaf. Martijn Kardol is een “innemende verteller” (Theaterkrant) met een geheel eigen stijl: "Hij neemt je mee in zijn gedachtewereld en schetst op hilarisch herkenbare wijze de ene na de andere alledaagse situatie," Theaterparadijs.Toegang: € 17 (excl. drankje)

Zaterdag 31 oktober

19.00 uur en 21.00 uur Karin Bloemen en de Old School Band - Billie, Aretha, Norah, Amy… Karin!

Karin Bloemen is bekend van haar grote, extravagante onewomanshows, maar haar eerste grote liefde is en blijft zingen. In dit programma gaat ze helemaal voor de muziek, samen met de Old School Band. Ze zingt eigen werk en de fijnste nummers van haar belangrijkste inspiratiebronnen, zoals Billie Holiday, Aretha Franklin, Norah Jones en Amy Winehouse. Geen band is geschikter voor dit schitterende funk-, jazz- en soulrepertoire dan de Old School Band van Marnix Busstra. Het wordt een mooie avond, want Karins stem “klinkt voller en vrijer dan ooit tevoren,” zoals Algemeen Dagblad afgelopen jaar verklaarde.Toegang: € 25 (excl. drankje) 19.30 uurKasper van Kooten - Speeltijd Uitverkocht. Informeer bij de kassa naar eventueel vrijgekomen plaatsen.

Deze voorstelling wordt ook gespeeld om 14.00 uur

Op dinsdag 27 oktober

geeft het SAK een concert in de Grote Zaal; dit wordt normaal gesproken toch ook meegenomen?