ALKMAAR - TAQA Theater De Vest gaat naar buiten met prachtige concerten en spetterende shows! Vanaf vrijdag 30 juni presenteert het theater maar liefst zes weekenden lang een bomvol gratis toegankelijk programma tijdens Zomer op het Plein. De aftrap is op vrijdagavond 30 juni voor het cabaretduo Blauwe Vinkjes. Op zaterdagavond 1 juli zet Joris Linssen met zijn enthousiaste band Caramba het Canadaplein op z’n kop en op zondagmiddag 2 juli staat een optreden gepland van studenten van het InHolland Conservatorium uit Haarlem. Zij worden tijdens het slotoptreden begeleid door songwriter en theatermaker LAKSHMI.


Actualiteiten en absurditeiten

Blauwe Vinkjes was finalist van Cameretten 2021 en won afgelopen jaar de Publieksprijs van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival. Het cabaretduo bestaat uit theatermakers Kevin van den Berg en Manon Blaauw. Met sketches en liedjes in de traditie van Alex Klaasen en Plien & Bianca (de Volkskrant) brengen de theatermakers een programma in een hoog tempo, vol actualiteiten en herkenbare karakters. De voorstelling van Blauwe Vinkjes is te zien op vrijdagavond 30 juni om 20.30 uur.

Nederlandstalige muziek met een Mexicaans pepertje

Al twintig jaar bestormt Joris Linssen de podia met zijn semi-akoestische band Caramba. Deze topmuzikanten staan bekend om hun vurige spel en aanstekelijke enthousiasme. Kom op zaterdagavond 1 juli vanaf 16.30 uur naar het Canadaplein voor een spetterende show met prachtige zang en meeslepende verhalen.

Talentstage met LAHKSMI

Een jaarlijks terugkerend evenement tijdens Zomer op het Plein is Talentstage. Op zondagmiddag 2 juli vanaf 14.30 uur staan studenten van InHolland Conservatorium Haarlem op het podium, die in verschillende ensembles optreden. Voor het slotoptreden selecteerde zangeres LAKSHMI uit alle conservatoriumstudenten haar eigen begeleidingsband.

Meer informatie
Zomer op het Plein is van 30 juni t/m 6 augustus geprogrammeerd op het Canadaplein in hartje Alkmaar. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Kijk voor het volledige programma en alle acts op www.zomerophetplein.nl

.