ALKMAAR - Najib Amhali, Willem van Hanegem, Jett Rebel, Tjitske Reidinga, Alex Klaasen: het nieuwe programma voor het theaterseizoen in Alkmaar is bekend! Vanaf 9 mei kunnen cultuurliefhebbers op de website van TAQA Theater De Vest de volledige nieuwe agenda bekijken. Op 17 mei start de kaartverkoop voor alle voorstellingen en concerten.

Klinkende namen in nieuw theaterseizoen

Cabaretliefhebbers kunnen hun hart ophalen: er staan verschillende topcabaretiers op het programma, zoals Daniël Arends, Plien en Bianca, Henry van Loon, Ali B, Freek de Jonge, Yentl en de Boer en Najib Amhali. Ook reizen grote producties met klinkende namen af naar Alkmaar. ‘Amadeus’ bijvoorbeeld, een muziektheaterproductie met Mark Rietman als de jaloerse Salieri en Sander Plukaard als Mozart. Of ‘’t Schaep met de 5 Pooten’, een heerlijke grote musical met topcast bestaande uit o.a. Eva van der Gucht en afwisselend Paul Groot of Remko Vrijdag. Waar ook door theaterliefhebbers naar uitgekeken wordt, is de nieuwe show van Alex Klaasen: ‘Showponies 2’, de opvolger van de grote hit van het vorige seizoen.

Huisgezelschappen en internationale pareltjes

Naast prachtige voorstellingen en concerten van onze huisgezelschappen Scapino Ballet Rotterdam, Nederlands Philharmonisch Orkest en Het Nationale Theater, halen we ook wereldwijd succes naar Alkmaar. Je herkent de internationale selectie, bestaande uit pareltjes op het gebied van nouveau cirque, aan het label ‘Vestival International’ in het theaterprogramma.

Toneel en muziek
Er is een ruime keuze aan mooie toneelvoorstellingen. Bezoek bijvoorbeeld ‘Het oog van de storm’ met o.a. grande dame Anne-Wil Blankers en Hans Croiset of ‘Dangerous Liaisons’ met Tjitske Reidinga en Mark Rietman. Ook op het gebied van muziek staan verschillende toppers op het programma: van Waylon tot The Analogues en van de 3JS tot Rob de Nijs.

Een speciale gast

Voor de voetballiefhebbers komt een wel heel speciale gast een theatercollege verzorgen. In ‘Een avond met De Kromme’ neemt Willem van Hanegem aan de hand van unieke videobeelden het publiek mee op reis door zijn bijzondere voetballeven. Maar er zijn meer theatercolleges te volgen, bijvoorbeeld van Joris Luyendijk over het medialandschap van de toekomst en George van Houts met ‘Kom Plott II’, over zijn complottheorieën rond 9/11.

Sfeervolle concerten in de Grote Kerk
De Nederlandse Bachvereniging is inmiddels een vaste bespeler van de Grote Kerk. Komend seizoen brengen ze de Mariavespers en een programma rond Bach & Sandström. Ook Cor Bakker doet dit jaar de eeuwenoude kerk aan met een prachtig kerstconcert en er is een bijzonder theatraal concert door Project Wildeman & Capella Amsterdam.

Start kaartverkoop

Op vrijdag 17 mei start om 09:00 de kaartverkoop voor alle voorstellingen voor het nieuwe theaterseizoen. Een aantal voorstellingen is op verzoek van de spelers al in de verkoop.

Op de hoogte blijven van bijboekingen en extra’s? Houd dan

www.taqatheaterdevest.nl

in de gaten en abonneer je op de digitale nieuwsbrief.