ALKMAAR - Met Zomer op het Plein nog in het vooruitzicht presenteert TAQA Theater De Vest vanaf 24 juni een deel van haar nieuwe theaterseizoen. Eindelijk kan weer worden geboekt voor mooie concerten, cabaret, grote musicals en onderhoudende familievoorstellingen. De avontuurlijke theaterliefhebber komt aan zijn/haar trekken met een afwisselend aanbod in de Kleine Zaal en er is een prachtig klassiek aanbod in De Vest en de Grote Kerk.


Simone, Herman, Karin, Dolf en meer
TAQA Theater De Vest presenteert in het nieuwe theaterseizoen met trots grote namen als Simone Kleinsma, Herman van Veen, Karin Bloemen en Dolf Jansen. Zij zijn te zien met hun nieuwe show of met voorstellingen die reeds waren gemaakt maar i.v.m. de coronacrisis nooit zijn gespeeld.


Muziek in alle genres
Het nieuwe theaterseizoen puilt uit van de theaterconcerten. Een greep uit het aanbod: Na zijn succesvolle ‘Story of George Michael’ brengt Charly Luske op 22 oktober in een flitsende show een eerbetoon aan Robbie Williams. Stef Bos komt op 25 februari naar Alkmaar met een theaterconcert met liedjes van toen en nu en op 23 maart zet zanger Rolf Sanchez de Grote Zaal op z’n kop met een onvergetelijke show vol Latin vibes.


Grote shows
Wie iets bijzonders wil meemaken boekt toegangskaarten voor de waanzinnige cultmusical ‘Rocky Horror Show’ op 20 november, een hysterische parodie op de klassieke science fiction met Sven Ratzke in de hoofdrol. Alleskunner Alex Klaassen presenteert deel 2 van zijn succesvolle show Snowponies, dit keer geïnspireerd op kerst (4 december). In ‘De laatste tocht’ brengen bekende en onbekende hoofdrolspelers een sport, muzikaal en literair eerbetoon aan de Elfstedentocht, de ‘tocht der tochten’ (12 januari).

Volop cabaret
Het wordt een topjaar vol cabaret! Cabaretliefhebbers worden in het nieuwe seizoen op hun wenken bediend. O.a. Youp van ’t Hek, Ali B, Sanne Wallis de Vries, André Manuel, Richard Groenendijk, Roué Verveer, Micha Wertheim, Marc-Marie Huybregts en Johan Goossens zijn in de Kleine én Grote Zaal van De Vest te zien.

De Verschrikkelijke Vondeling: een unieke eigen productie
Als vervolg op de spectaculaire familievoorstelling ‘Het Mysterie van Alkmaar’ staat in de Grote Kerk rond de kerstdagen een nieuwe eigen productie voor de hele familie op het programma: De Verschrikkelijke Vondeling. Hét kerstuitje voor de hele familie, voor iedereen vanaf 6 jaar. Het hele jaar door en dus ook met kerst door valt in TAQA Theater De Vest van alles te beleven voor de hele familie; in november wordt het JeugdTheaterVestival georganiseerd, in januari het PeuterVestival, er is prachtig ballet rond de kerstdagen en er zijn vele voorstellingen voor de allerkleinsten. Kijk op www.taqatheaterdevest.nl voor het complete aanbod.

Meer informatie en kaartverkoop
Op 25 juni valt een mooie kalender op de deurmat, met daarop een groot deel van het aanbod in het nieuwe theaterseizoen. Er worden de komende maanden nog steeds voorstellingen bijgeboekt. Kijk voor het actuele aanbod op www.taqatheaterdevest.nl. Toegangskaarten kunnen eveneens worden gereserveerd via deze website.