ALKMAAR - Zoals altijd staan er weer veel dingen op de agenda bij Theater de Vest in Alkmaar, zo ook nu in de maand september. We hebben de eerste week van september met de evenementen voor je op een rijtje gezet.

T/m 2 september
Foto-tentoonstelling ‘Perspectief’ (i.h.k.v. 500 jaar Grote Kerk Alkmaar)

Vanaf 1 september, van dinsdag t/m zondag tussen 11.00 uur – 17.00 uur
Thuiskomst van een meesterwerk – Grote Kerk Alkmaar (i.h.k.v. 500 jaar Grote Kerk)

Vanaf 1 september dagelijks tussen 11.00 – 16.00 uur
Klim naar de Hemel – Grote Kerk Alkmaar (i.h.k.v. 500 jaar Grote Kerk Alkmaar)

Woensdag 5 september

Zomeravondconcert – Verzoekprogramma door Pieter van Dijk en Frank van Wijk 20.15 uur

Gedurende de zomeravondconcerten wordt u in de gelegenheid gesteld uw verzoeken in te dienen bij de tafel van de Vrienden van het Orgel. Uit deze verzoeken zullen Frank en Pieter een boeiend en afwisselend programma samenstellen, daarbij rekening houdend met het specifieke en bijzondere karakter van de beide orgels in de Grote Kerk. Laat u verrassen door deze beide Alkmaarse organisten met een nog onbekend programma op de prachtige orgels van de Laurenskerk.

Toegangsprijs: € 8,00. CJP-houders en Vrienden Grote Sint Laurenskerk € 7,00

Vrijdag 7 september

19.00 uur Kunst tot de Nacht – Opening culturele seizoen in Alkmaar

Met Kunst tot de Nacht start in Alkmaar het culturele seizoen 2018-2019. In TAQA Theater De Vest en de Grote Kerk Alkmaar wordt het cultureel apekooien! De hele avond zijn er fantastische voorproefjes: van electropop tot klassiek, van stand-up tot dans en jazz. Ook is er in de foyer van De Vest een informatiemarkt met spectaculaire aanbiedingen voor seizoen 2018-2019. Kom dus kijken, luisteren, genieten van optredens van LAKSHMI, Sandra van Nieuwland en Hadewych Minis. Of van Timon Krause, Jeroen Zijlstra of The Bentleys. In de Kleine Zaal zijn gratis optredens van stand-up comedians Alex Ploeg, Jochen Otten, Martijn Kardol en Katinka Polderman.