ALKMAAR - In de donkere dagen rond kerst ontvangt TAQA Theater De Vest iedereen in de Grote Kerk van Alkmaar voor een hartverwarmend avontuur. 'De Klokkenluider van de Grote Kerk' is een zinderende muziektheatervoorstelling voor jong en oud. In de kerk waant men zich op een uitbundige kerstmarkt. Ongemerkt worden de bezoekers een fascinerend verhaal ingezogen. De kerkklokken galmen over de stad en de imposante ruimte van de Grote Kerk vult zich met de warme klanken van een orkest.


Beroemd verhaal
Een grote cast van gerenommeerde acteurs en musici neemt het publiek mee in een humoristisch en aangrijpend verhaal over een antiheld, een verborgen wereld in de catacomben van de kerk en een onmogelijke liefde die overwint. Schrijver Don Duyns (bekend van o.a. 'Lang en Gelukkig', 'Snorro', 'Woef Side Story' en 'Repelsteeltje') gaat voor deze voorstelling op zijn ongeëvenaarde manier aan de haal met het beroemde boek van Victor Hugo.

Een nieuwe traditie
De voorstelling is te zien van 20 december 2020 t/m 2 januari 2021. 'De Klokkenluider van de Grote Kerk' is de tweede grote theaterproductie die TAQA Theater De Vest in eigen huis produceert, exclusief te zien in de Grote Kerk. Het vormt het begin van een nieuwe traditie, want in 2018 bezochten ruim 8.000 bezoekers de succesvolle voorstelling 'Het Mysterie van Alkmaar' al in de monumentale kerk. Het concept voor de voorstelling wordt ontwikkeld door Joris Nassenstein en Jan Pieter Koch, de regie is in handen van Lennart Monaster. De cast van de voorstelling wordt later bekendgemaakt.

Kaartverkoop
Tickets voor 'De Klokkenluider van de Grote Kerk' gaan begin maart in de verkoop via de website van TAQA Theater De Vest: www.taqatheaterdevest.nl.