ALKMAAR - Het was afgelopen donderdag weer eens een feest der herkenning in het Alkmaarse poppodium Victorie. In een uitverkochte grote zaal konden de "oudere jongeren" genieten van jaren '80 icoon Sheila E.

De zangeres/percussioniste Sheila Escovedo werd halverwege de jaren '80 bekend door haar samenwerking met Prince en kende daarnaast een succesvolle solocarriére met hits als "The Glamorous Life", "A Love Bizarre" en "The Belle of St. Mark". Hoewel volgende maand 62 jaar is de tand des tijds nog nauwelijks zichtbaar bij Sheila E en haar band die in Alkmaar een wervelende energieke show weggaf.

Opkomend met "Come Together" van The Beatles liet ze meteen horen nog prima bij stem te zijn en dansend nog net zo mee te kunnen als pakweg 30 jaar geleden. En de keren dat zij achter de percussie staat laat ze zien dat ze op dat moment helemaal niets heeft ingeboet, zo niet nog betere is geworden. Na een flitsende opening leveren de eerste deunen van haar hit "The Belle of St. Mark" direct een groot gejuich op onder de menigte die elk woord luidkeels meezong en inmiddels de benen niet meer stil kon houden. Met twee prima achtergrondzangeressen en qua timing perfect op elkaar ingespeelde band entertainde ze het publiek voortdurend, niet alleen met de funkklassiekers, maar liet zij haar ook haar "latin roots" gelden met voortdurend lekkere dansbare nummers.

De hits "Holly Rock" en "A Love Bizarre" worden gretig opgezogen door het enthousiaste publiek en na een enkel rustpunt eert de ze tijdens haar "party" haar helden James Brown en uiteraard Prince. Met een medley waarin o.a. "Erotic City" "America" en uiteindelijk "Housequake"voorbij komen sluit ze knallend af. Het feest is echter niet compleet zonder toegift en dus showt ze nog eenmaal haar ongekende percussie "skills" tijdens "The Glamorous Life".