ALKMAAR - Op zondagmiddag 12 november zingen de vrouwen van Tadam! in de sfeervolle Doopsgezinde kerk in Alkmaar prachtige liederen van alle uithoeken van de hele wereld. Tadam! staat onder leiding van Inez Vermooten, die al jaren de inspirerende dirigent is van deze mooie groep vrouwen.


12 en 19 november: La luz de las mujeres

Ïn het programma “La luz de las mujeres“ wordt in vele toonaarden de vele soorten liefde bezongen: in het Koerdisch de twijfelende liefde, in het Frans de liefde voor het leven. In het Fins de liefde voor het zingen. In het Bulgaars voor de geliefde die komt en in het Armeens voor de geliefde die wil gaan. In het Spaans de liefde voor de moeder met haar altijd zorgende handen… Soms a capella en soms met begeleiding van Martijn Komen met zijn accordeon, Inge Siezenga met harp en percussie rn John Eilert met zijn gitaar.

Wereldmuziek?

Een van de vrouwen van Tadam: “Een koor met wereldmuziek? Geen idee, daar heb ik nog nooit van gehoord, maar ik ga daar maar eens aan mee doen, ik zing dan in ieder geval weer. Later zoek ik dan wel een leuk popkoor. De vreemde woorden, het aparte ritme, de soms schurende samenklanken: deze muziek doet meteen iets met me! Ik hoor en voel dat deze muziek direct uit het hart, het leed en de vreugde van het leven voortkomt van generaties mensen.

Ik zing nu meer dan 25 jaar warmbloedig Portugees, stevige Balkan, lieflijk Keltisch, pittig Scandinavisch, bijzonder Japans, prachtig Grieks, en nog veel meer. Ik krijg er geen genoeg van. Ook niet van de leuke groep vrouwen van Tadam! “

22 november: openbare repetitie

Tadam! is op zoek naar enthousiaste vrouwen die deze groep compleet maken.

Hou jij ook van wereldmuziek ? Heb je ervaring met meerstemmig zingen?

Wil je ook Tadame worden? Woensdag 22 november is er voor wie wil een openbare repetitie, kom en zing prachtige wereldmuziek mee, ervaar hoe het samen klinkt en of het iets voor je is. Opgeven kan bij Saskia Brouwer: 06-44374744.

‘La luz de las mujeres” olv dirigent Inez Vermooten

Mmv muzikanten Martijn Komen, Inge Siezenga en John Eilert

12 november:

Locatie: Doopsgezinde Kerk, Koningsweg 12, Alkmaar

Aanvang: 15.00 uur, kerk open om 14.30 uur

Entrée: 15,- inclusief consumptie in de pauze

Reserveren:mail naar info@tadam.nl

19 november:

Locatie: Het Behouden Huis Dorpsstraat 850, Oudkarspel

Aanvang: 15.00 uur, zaal open om 14.30 u

Reserveren:mail naar info@behoudenhuisoudkarspel.nl

Zie voor meer informatie www.tadam.nl