CASTRICUM - Het SuperSchoon Festival komt binnenkort naar zowel Castricum als Heiloo! Het gezellige duurzaamheidsfestival biedt een zondagmiddag vol inspiratie én ontspanning. Er is live muziek, lekker eten en drinken, straat- en kindertheater, een lokale en duurzame markt en leuke educatieve activiteiten voor kinderen. Op zondag 16 september is iedereen van harte welkom in het Willem de Rijkepark in Castricum. En op zondag 23 september achter OBS Meander aan de Ypesteinerlaan. Hetm SuperSchoon Festival is beide dagen gratis toegankelijk van 12.00 – 17.00 uur.

Een beleving voor jong en oud
SuperSchoon Festival is een festival waar jong en oud echt samen kan genieten. Bijvoorbeeld van het muzikale optreden van de tweelingszusjes van 'All The King's Daughters', die we kennen van onder andere het tv-programma De Wereld Draait Door. En mvan het opvallende straattheater-trio de 'Re-Cyclists' die het bewijs leveren dat afval mscheiden en recycling leuk en waardevol is. Lekker eten en drinken wordt gecombineerd met genoeg ruimte om te spelen, kindertheater, een (vegan) schminkhoek en zelfs een mstormbaan. En op de markt kun je rondstruinen tussen de duurzame en lokale producten. mLokale en duurzame ondernemers zijn nog steeds van harte uitgenodigd om zich aan te melden voor een mooie plek op het festivalterrein via info@groene-bazen.nl.

Verantwoord vertier
Terwijl de ouders genieten van een drankje en live muziek is er genoeg vertier voor de kleinem wereldverbeteraars. Zo kunnen kinderen zich laten schminken tot prachtige prinsessen of mstoere ridders. Hierbij wordt gebruik gemaakt van ‘SuperSchone’ schmink zonder chemische mtoevoegingen. De kindergezichtjes zullen dus verantwoord worden versierd. Tegelijkertijd kunnen de allerkleinsten genieten van Kabouter Zibbedeus, die in zijn theatervoorstelling het bos probeert schoon te maken, terwijl de iets oudere kinderen klimmen en klauteren over de stormbaan en deelnemen aan het plastic soep spel! Op de Facebookpagina www.facebook.com/SuperSchoonFestival staat de laatste informatie over het programma van het festival!

Duurzaam leven is niet moeilijk
De SuperSchoon Festivals worden georganiseerd in opdracht van de gemeente Castricum en Heiloo Op 16 september zal het festival in Castricum worden geopend door wethouder Slettenhaar van afval, en op 23 september opent wethouder Opdam van duurzaamheid het festival in Heiloo.

“Met dit festival willen we op een luchtige manier laten zien dat het ons ernst is met een schone straat,” aldus de Castricumse wethouder Slettenhaar. “We willen de waarde laten zien van afval, schone energie en eerlijke producten. Jong en oud kunnen op een leuke manier zien en ervaren dat duurzaamheid helemaal niet zo moeilijk is.” Wethouder Opdam van Heiloo geeft aan: “Kinderen leren spelenderwijs over hoe je zwerfafval kunt voorkomen, ouders kunnen zich op een leuke en ontspannen manier laten informeren over duurzaamheid en verantwoord eten”.

Beide gemeenten zijn aanwezig op het festival in hun eigen gemeente met een stand. Hier kan de bezoeker terecht voor onder andere informatie over zaken als afval scheiden en zwerfafvalbeleid.