ALKMAAR - Het bejubelde theaterstuk van de Franse schrijfster Yamina Reza keert dit voorjaar terug naar de Nederlandse theaters. In het eigentijdse stuk over moderne kunst en de waarde van vriendschap staan steracteurs Waldemar Torenstra, Thijs Römer en Frederik Brom voor het eerst samen op toneel. De voorstelling is op donderdag 28 maart in TAQA Theater De Vest te zien.

Rijk, grappig en ontroerend
In ‘Art’ kruipen de acteurs in de huid van vrienden Serge, Mark en Ivan wiens vriendschap flink op te proef wordt gesteld. Serge heeft een peperduur schilderij gekocht en vraagt de mening van zijn vrienden. Dat leidt tot ongezouten uitspraken en pijnlijke onthullingen. De discussie wordt steeds grimmiger en blijkt over veel meer te gaan dan de waarde van kunst: appreciatie van de ander, acceptatie, respect - en het gebrek eraan. Centraal in het stuk staat de grote kunst van vriendschap. We zien hoe meestal schijnbare futiliteiten en niet belangrijke zaken vriendschap of liefde bepalen. ‘Art’ is rijk, grappig en ontroerend.

Meer informatie en toegangskaarten
‘Art’ met Waldemar Torenstra, Thijs Römer en Frederik Brom is op donderdag 28 maart om 20.15 uur in TAQA Theater De Vest te zien. Toegangskaarten kosten € 29,50 en kunnen worden gereserveerd via www.taqatheaterdevest.nl en via de kassa, tel 072- 548 99 99 (dagelijks tussen 12.00 – 16.00 uur).