ALKMAAR - Op vrijdag 19 januari is 'De avond is ongemak' naar het veelgeprezen debuut van schrijfster Marieke Lucas Rijneveld in de Grote Zaal van TAQA Theater De Vest te zien. De hoofdrol in dit ontroerende toneelstuk wordt gespeeld door Jip Smit (vorig jaar genomineerd voor de Theo d'Or 2023), die het podium deelt met haar tweelingzus Imke Smit.

Het verhaal


'De avond is ongemak' is een verstikkend en schrijnend verhaal over hoe een streng gereformeerd boerengezin wordt ontwricht door de plotselinge dood van hun zoon. Jip Smit speelt de rol van de jongste zus Jas, die langzaam ontspoort. Worstelend met schuldgevoel voert ze ontroerende gesprekken met haar overleden broer, gespeeld door Jips tweelingzus Imke Smit. Jibbe Willems en Nina Spijkers maakten een hartverscheurende en ontroerende voorstelling over de moeilijkste onderwerpen in het leven: de dood, rouw en schuldgevoel.

Meer informatie en toegangskaarten


'De avond is ongemak' is op vrijdag 19 januari om 20.15 uur in TAQA Theater De Vest te zien. Toegangskaarten kosten € 32 en kunnen worden gereserveerd via www.taqatheaterdevest.nl of via de kassa, tel 072- 548 99 99.