ALKMAAR - TAQA Theater De Vest presenteert 8e editie zomerprogramma in De Rekerhout

Op zaterdag 1 juni en zondag 2 juni start Zomer in De Mare! TAQA Theater De Vest trekt naar buiten met een gratis straattheaterprogramma in De Mare voor iedereen van 2 tot 88 jaar. Zomer in De Mare vindt op vier weekenden in juni plaats in De Rekerhout: heerlijk verblijven en picknicken in het park en genieten van grappige acts en bijzondere circuskunsten.


Op AvondTuur
Iedereen vanaf 8 jaar kan op zaterdagavond mee op ‘AvondTuur’. Wie wil kan vanaf 18.30 uur gezellig samen soep eten van VERS eten & drinken. Als toetje wordt om 19.30 uur een gratis voorstelling geserveerd! Op zaterdag 1 juni speelt het Franse Cheesecake Cie Le Dompteur de Sonimaux, over de vreemde dromer Toni Gratofski. Hij droomt met zijn oren. In zijn flamboyante leeuwentemmerkostuum introduceert Toni allerlei circusdieren in zijn piste. Eén voor één komen de dieren uit hun kooi en tonen hun dressuurnummers en kunstjes in park De Rekerhout.


Straattheater, spel en picknick voor de hele familie
Op zondag 2 juni is het festivalterrein gevuld met internationale straat- en circustheateracts. Een aantrekkelijk programma vol doe- en beleef activiteiten en avontuurlijke voorstellingen. Samen spelen, picknicken in het park met eigen broodjes of lekkers van VERS eten & drinken en korte straat- en circustheateracts beleven.
Deze zondag zijn het gekrompen circus van Circo Ripopolo, de kleinste ballerina ooit van La Salamandre, levende kinderboeken door Full Stop Acrobatics en speels circus van Duo Berlingo te zien. Tussendoor zorgt L’Chaim voor heerlijke klezmermuziek en kan jong en oud zelf aan de slag in de feestfabriek van Superhallo en er kan lekker gespeeld worden in het Kabouterbos.


Meer informatie
Zomer in De Mare vindt plaats van 1 t/m 23 juni (op zaterdagavond en zondagmiddag) en Zomer op het Plein van 29 juni t/m 11 augustus. De toegang is gratis. Kijk vanaf 23 mei op www.zomerophetplein.nl voor meer informatie of haal de gratis flyer op bij o.a. TAQA Theater De Vest.