ALKMAAR - Op zondag 3 juni start de zomer met Zomer in De Mare! TAQA Theater De Vest trekt weer naar buiten met een zomerprogramma in De Mare voor iedereen van 2 tot 88 jaar. Zomer in De Mare vindt wegens succes opnieuw plaats in De Rekerhout: heerlijk verblijven en picknicken in het park tussen de bomen en genieten van grappige acts en bijzondere circuskunsten.

Straattheater, spel en picknick
Op de zondagen in juni kan iedereen vanaf 2 jaar tussen 13.00 en 16.30 uur gezellig komen picknicken en de vele acts beleven. De middagen zijn gevuld met allerlei korte straat- en circustheateracts en wonderlijke installaties en tussendoor is er genoeg ruimte om te spelen.

Niets is onmogelijk
Zondagmiddag 3 juni wordt een middag met veel verschillende acts, waarbij alles lijkt te kunnen. Het Duitse Trio Satchok brengt energiek en komisch circustheater vol springen, hangen, vangen, manipulaties en uitdagingen. Drie mensen, die afhankelijk zijn van elkaar, proberen samen hun persoonlijke doelen te bereiken. Merel Kamp en Hendrick-Jan de Stuntman spelen in een visueel spektakel een over-the-top romantische komedie in de traditie van de stomme film. Van eerste ontmoeting tot “en ze leefden nog lang en gelukkig…” ‘L’Homme V’ is het bijzondere poëtische resultaat van een ontmoeting tussen een fiets en een cello. De Franse Vincent Warin zoekt met zijn BMX in deze bijzondere acrobatische choreografie de grenzen op van de zwaartekracht. De stoere BMX is een hoofdrolspeler in een poëtische voorstelling, met muziek, acrobatie en dans als belangrijkste inspiratiebronnen en de relatie tussen mens en machine als thema.

Langs kluizenaar en kapper
Breng 3 juni ook een bezoek aan de eigenzinnige kluizenaar ‘Movo’ in zijn tentje of de wacko kapsalon ‘Quoi?fuur’. Movo is een kluizenaar, een onderzoeker van beweging. Hij droomt van vliegen. Samen met Mormel woont hij in zijn donkere werkruimte, omgeven door zijn ontwerpen en uitvindingen. Beweging heeft geen geheimen voor hem. Of toch? Movo nodigt iedereen uit te komen kijken in zijn kleine tentje. Éenmaal langs de kappersstoel van kapsalon ‘Quoi?fuur’ gepasseerd, zal je leven nooit meer hetzelfde zijn. Deze keer zal het iedereen opvallen dat je naar ‘den coiffeur’ bent geweest. Stoere hanenkammen, fragiele bloemstukjes, autoracebanen, krullen, toeters en bellen… Niets is onmogelijk voor deze wacko kapsalon.

Meer informatie
Zomer in De Mare vindt plaats van 3 t/m 24 juni op zaterdagavonden en zondagmiddagen, te midden van het groen aan het Thijssepad in De Rekerhout. In juli en augustus is het Canadaplein aan de beurt voor een zomer vol optredens van lokale, landelijke en internationale artiesten tijdens Zomer op het Plein. Alle acts zijn gratis toegankelijk. Kijk op www.zomerindemare.nl en www.zomerophetplein.nl voor het volledige programma en korte trailers.