ALKMAAR - Het tweede weekend van Zomer in De Mare is rijk gevuld! TAQA Theater De Vest trekt op zaterdag 8 juni en zondag 9 juni naar buiten met een gratis zomerprogramma in De Rekerhout. Naast een zondagmiddagpicknick tussen de bomen en bijzondere acts voor de hele familie, is er op zaterdagavond een avontuurlijke en spannende voorstelling voor 8 jaar en ouder.

Spannend AvondTuur met ‘De Ring’
René Groothof zorgt zaterdagavond 9 juni voor een spannende voorstelling tijdens Zomer in de Mare’s AvondTuur. Wie wil kan eerst vanaf 18.30 uur gezellig soep eten van VERS eten & drinken. Als toetje wordt om 19.30 uur de gratis voorstelling voor 8+ geserveerd! ‘De Ring’ is een verhaal voor grote, stoere kinderen over de Boze Heks van het Noorden. Zij heeft een machtige ring gesmeed waarmee ze de wereld in duisternis wil hullen. Fedor wil de ring in het vuur van de vulkaan gooien. Een Wijze Tovenaar vergezelt hem op deze gevaarlijke tocht vol avonturen.

Straattheater, spel en picknick voor de hele familie
Op zondag 9 juni is het festivalterrein gevuld met internationale straat- en circustheateracts. Een aantrekkelijk programma vol doe- en beleef activiteiten en avontuurlijke voorstellingen. Samen spelen, picknicken in het park met eigen broodjes of lekkers van VERS eten & drinken en korte straat- en circustheateracts beleven.
Jong en oud kan genieten in het park met deze (inter)nationale acts: een hilarische testrit in achtbaanprototype de PolderCoaster van Babok, de funky acrobatische show van Tall Tales, de circusartiesten van Pile en Face en je mag zelf aan de slag met de Takkeknikkerbaan en Blom de zandtekenmachine.

Meer informatie
Zomer in De Mare vindt plaats van 1 t/m 23 juni (op zaterdagavond en zondagmiddag) en Zomer op het Plein van 29 juni t/m 11 augustus. De toegang is gratis. Kijk vanaf 23 mei op www.zomerophetplein.nl voor meer informatie of haal de gratis flyer op bij o.a. TAQA Theater De Vest.