Sterrenkoks kiezen lekkerste kaasrecept tijdens Alkmaarse kaasmarkt.


Op vrijdag 5 september om 10.00 uur luiden sterrenkoks Thorvald de Winter en Frank van Enter de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Ze doen dit op uitnodiging van wethouder Victor Kloos (OPA). Na de opening kiezen de koks op de kaasmarkt, onder aanvoering van juryvoorzitter Kloos het lekkerste kaasrecept.Restaurants uit Alkmaar en omgeving zijn uitgedaagd om ‘Alkmaars lekkerste kaasrecept’ te bereiden. Deelnemende restaurants zijn: Mojo’s eatertainment, Grand café Koekenbier, Restaurant Vito, Silhouet La Locanda, Restaurant Le Bon, The Hielander, Rivers Club Restaurant en Heeren van Sonoy. "Het college is trots op onze Alkmaarse kaasmarkt maar ook op de mogelijkheden die Alkmaar nog meer te bieden heeft. Een mooi voorbeeld is deze samenwerking tijdens de laatste markt van het seizoen 2014", aldus wethouder Kloos.

Jurering

De jury proeft de gerechten tijdens de kaasmarkt voor de Waaggebouw. Punten worden gegeven voor de smaak, presentatie, originaliteit en mate van kaasgebruik. De winnaar wordt direct na het proeven van de gerechten bekend gemaakt.

Vakjury

De vakjury bestaat uit Thorvald de Winter, chef-kok en eigenaar van Michelinsterren-restaurant Apicius in Bakkum en Frank van Enter, chef-kok van het met een Michelinster bekroonde restaurant Merlet in Schoor. De juryvoorzitter is wethouder Victor Kloos. De winnaar krijgt een cheque van € 500.

Afsluiting kaasmarktseizoen 2014

5 September is tevens de laatste kaasmarkt van het kaasmarktseizoen 2014. In totaal waren er 23 markten; de eerste markt was op 4 april.