ALKMAAR - STADSFABRIEK JAZZ is een initiatief van de Stadsfabriek Alkmaar en SBS Jazz; Live jazzmuziek in de ongedwongen setting van de Stadskantine ( het horeca gedeelte in de Stadsfabriek). Heerlijk genieten van spannende live jazz in de populaire sfeer van de Stadskantine. Muziek op het scherp van de snede! Na afloop is er de mogelijkheid tot het nuttigen van een gezamenlijke maaltijd.


Zondag 28 april presenteren we een concert van het Tijs Klaassen Kwintet.
Het Tijs Klaassen kwintet presenteert hun nieuwe album ‘Adhocism’.
Bassist Tijs Klaassen was de laatste jaren te vinden in de ensembles van o.a. Ben van Gelder, Oene van Geel, Theo Loevendie, Mete Erker en Alistair Payne. In zijn eigen band kan hij al zijn ideeën en creativiteit kwijt. Het kwintet bestaat uit een hechte vriendengroep die ondanks hun jonge leeftijd al bijna een decennium samenspelen. Zij voelen zich thuis op de grensgebieden waar jazz, klassieke muziek, elektronica en vrij improvisatie samenkomen.
In het verleden won de band al de Keep an Eye the Records award en de Sena Performance award bij de Dutch Jazz Competition. Na de goed ontvangen albums ‘Clavius’ en ‘Nostalgia’ verschijnt dit voorjaar hun 3e album ‘Adhocism’ bij het Nederlandse ZenneZ Records en het Canadese Elastic Records.

Bezetting:
Mo van der Does: Altsax & Klarinet
Matthias Van den Brande: Tenorsax & Dwarsfluit
Floris Kappeyne: Piano & Synthesizers
Wouter Kühne: Drums
Tijs Klaassen: Contrabas
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Zondag 28 april 2024
Aanvang live muziek: 16.00 uur
De Stadskantine, Marconistraat 5, Alkmaar
Entree: € 10,- aan de kassa