ALKMAAR - Soms is het bijna onvoorstelbaar wat voor talent er van Nederlandse bodem (of in dit geval oorspronkelijk Surinaamse bodem) komt. Steffen Morrison is daar een goed voorbeeld van. Opgegroeid met de moves & grooves van James Brown, Otis Redding en Marvin Gaye maar ook met muziek van The Crystals, The Rolling Stones en de teksten van Lou Reed weet Steffen Morrison een opwindende draai aan de good old soul te geven.

Het talent van soulzanger Steffen Morrison is de afgelopen jaren niet onopgemerkt gebleven. Hij treedt regelmatig op in De Wereld Draait Door, verzorgde meerdere supports voor o.a. Joss Stone, Maceo Parker en Raphael Saadiq en verzorgde spectaculaire optredens op diverse podia.

Tijdens het schrijven en produceren van materiaal voor het laatst verschenen album ‘Movin’ On’ realiseert Morrison hoe belangrijk de interactie tussen zijn publiek en hem is. Om deze reden heeft hij veel geëxperimenteerd met de nummers voordat ze op het album verschenen. ‘Het belangrijkste is dat de songs op het album hetzelfde gevoel overbrengen als tijdens mijn liveoptredens.’ Op het podium staat dan ook een persoonlijkheid met een oprecht, geloofwaardig verhaal. Zijn publiek krijgt hij probleemloos mee en stilstaan is zeker geen optie.

Steffen Morrison stond eerder op het podium van Victorie en dat vertaalde zich in een prachtig soulfeestje. De artiest werkt momenteel aan nieuw materiaal en zal een aantal aanstekelijke gloednieuwe songs ten gehore brengen. Verwacht een soulvolle avond met klanken die doen denken aan vroeger, maar met een eigentijds sausje door de herkenbare sound van Morrison.

Het concert van Steffen Morrison vindt plaats op 7 juni. Tickets voor deze avond kosten €14 en zijn te bestellen via de website www.podiumvictorie.nl of aan de kassa (à €14,50) tijdens openingstijden. De deuren gaan om 19:45 open.

Podium Victorie
Pettemerstraat 5
Alkmaar
072 – 303 37 00

www.podiumvictorie.nl