HEILOO - Kamerkoor Sine Nomine Alkmaar bestaat 45 jaar en dat wordt gevierd met een spetterend concert op zondag 18 juni 2023 om 15.00 uur in de Cultuurkoepel Heiloo. Onder de titel TANGO! brengt het koor drie bijzondere stukken ten gehore: de Misa A Buenos Aires, het Gloria van Poulenc en Psalm 150 van Sweelinck.


De Misa A Buenos Aires, ook wel Misatango genoemd, is een uniek werk dat klassieke muziek met tango-invloeden combineert. De Argentijnse componist Martín Palmeri schreef het voor koor, sopraansolo, strijkers, piano en bandoneon. De bandoneon geeft het stuk een typisch Argentijns tintje en maakt het tot een ware tango-beleving.

Gloria van Poulenc

Het Gloria van Poulenc is een energiek werk dat geschreven is voor koor, sopraansolo en piano. Het koor zorgt voor de mooie harmonieën, terwijl de sopraan de solopartijen voor haar rekening neemt. De piano ondersteunt het geheel. Het is een gevarieerd stuk met opzwepende en intieme delen.

Psalm 150, Sweelinck

Psalm 150, Or soit Loue L’eternel is een feestelijke lofzang van de Nederlandse componist Jan Pieterszoon Sweelinck. Het muziekstuk roept op tot het loven van God met verschillende instrumenten en stemmen.

Het koor wordt begeleid door het Promenade Orkest, Simone van der Weerden (Bandoneon), Dorine Diemer (piano) en Jeannette van Schaik (sopraan). Het geheel staat onder leiding van dirigent Paul Valk.

Het lustrumconcert TANGO! belooft een meeslepende muzikale beleving te worden voor liefhebbers van klassieke muziek en tango.

Zondag 18 juni 2023

Cultuurkoepel Heiloo

Kennemerstraatweg 464 Heiloo

Aanvang concert: 15.00 uur

Kaarten

Toegang € 24,95

t/m 16 jaar gratis

Kaarten te bestellen via www.sinenominealkmaar.nl of 072-5336906 en verkrijgbaar in de kerk