ALKMAAR - Van 5 juli t/m 16 augustus staat in de Grote Kerk Alkmaar de serie 'Zomeravondconcerten' op het programma. Elke woensdagavond worden de twee wereldberoemde orgels van de imposante kerk bespeeld door bekende (internationale) organisten. Organist Elske ter Lindert verzorgt op woensdagavond 5 juli om 20.15 uur het openingsconcert, met de titel 'Bach groot en klein'.

Programma
Elske te Lindert (1980, dirigent, sopraan en organist) studeerde orgel bij Gijs van Schoonhoven en Cor Ardesch en zang bij Maarten Koningsberger; als organist is ze actief als solist en begeleider. Ze maakte verschillende opnames voor de Nederlandse Bachvereniging, voor hun website allofbach.com. Elske is cantor-organist in de Catharinakerk te Doetinchem en in 2018 benoemd tot stadsorganist van Doetinchem. In 2021 kwam haar eerste orgel-CD uit, met muziek van Bach op het Flentrop-orgel in de Catharinakerk in Doetinchem. Ze combineert deze functie met een carrière als zangeres en dirigenten o.a. van het Deventer Vocaal Ensemble.

Kaasmarktconcert vrijdag 7 juli
In de maand juli wordt er in de Grote Kerk Alkmaar elke vrijdag om 12.00 en 13.00 uur een gratis toegankelijk Kaasmarktorgelconcert georganiseerd. De concerten worden verzorgd door Europese organisten, die zorgvuldig geselecteerd zijn door stadsorganist Pieter van Dijk. De concerten duren een half uur en worden uitgevoerd op beide orgels. Op vrijdag 8 juli worden de orgels bespeeld door Harry van Wijk.

Meer informatie en toegangskaarten
Het zomeravondconcert van Elske ter Lindert is te beluisteren op woensdag 5 juli om 20.15 uur. Meer informatie over het programma is te vinden op www.grotekerk-alkmaar.nl . Toegang tot de zomeravondconcerten bedraagt € 9 ((CJP-houders en Vrienden Grote Sint Laurenskerk betalen € 8 en kaarten kunnen worden gereserveerd via www.grotekerk-alkmaar.nl. De kaasmarktconcerten zijn gratis te bezoeken.