ALKMAAR - Ook deze zomer vindt er weer een mooie serie ‘Zomeravondconcerten’ plaats in de Grote Kerk Alkmaar. Een sfeervolle reeks, op woensdagavonden om 20.15 uur, tussen 8 juli en 9 september. De editie van woensdag 5 augustus wordt verzorgd door organist Laurens de Man, ECHO organist of the year 2020. In zijn programma ‘Ostinato’ speelt hij werken van o.a. Kerll, Frescobaldi, Bach en Bartók.

Het programma

De jonge talentvolle organist en pianist Laurens de Man heeft zijn programma 'Ostinato' gedoopt. Letterlijk betekent dit koppig, hardnekkig. In de muziek wordt de term Ostinato gebruikt voor zich herhalende motieven in de bas. Laurens vertolkt op het koororgel werken van Kerll, Byrd, Frescobaldi en Preston waarin dit verschijnsel optreedt. Op het grote orgel naast muziek van Bach en Buxtehude twee namen van componisten die niet vaak in Alkmaar te horen zijn: Henk Badings en de Hongaar Bela Bartók. Van Bartók heeft Laurens drie pianostukken uit de Mikrokosmos bewerkt voor het orgel. Een programma om naar uit te zien!

Kaasmarktconcert
Gedurende de zomermaanden verzorgen nationale en internationale organisten elke vrijdag om 12.00 uur en 13.00 uur gratis toegankelijke Kaasmarktconcerten. De concerten duren een half uur en worden uitgevoerd op het koororgel uit 1511 van Jan van Covelens en het grote van Hagerbeer/Schnitger-orgel. Op vrijdag 7 augustus worden de orgels bespeeld door Gerben Gritter.

Meer informatie en kaartverkoop
U bezoekt een Zomeravondconcert voor slechts € 8,50. CJP-houders en Vrienden Grote Sint Laurenskerk betalen € 7,50 (als Vriend koopt u uw kortingskaart aan de deur). Heeft u 4 concerten in uw winkelmandje, dan is het 4de concert (automatisch) gratis! Toegangskaarten kunnen uitsluitend online worden gereserveerd via www.grotekerk-alkmaar.nl