ALKMAAR - Musicalvereniging Scala trapte 27 november 2018 officieel hun nieuwe productie af.Tijdens deze Kick-Off in het Olympia gebouw in Alkmaar, kregen bezoekers een tipje van de sluier van van de nieuwe musical The Wiz en werd verteld over de verbinding met Stichting Showhero en lokale scholen.

Showhero
Zoals elk jaar gaat Scala een maatschappelijke verbinding aan passend bij het thema van musical die zij dat jaar speelt. Dit jaar is het Stichting Showhero. Dit is een organisatie er van uitgaat dat ieder individu talenten heeft. Showhero zet zich daarom in om mensen met eenbeperking de kans te geven om in de schijnwerpers te staan. Dit past bij het thema van de musical: “Geloof in jezelf”. Scala organiseert begin volgend jaar een openbare masterclass,waarvan de opbrengst gaat naar deze geweldige stichting.

Scholenpakket
Dit jaar maakt Scala contact met basisscholen uit de regio. Het scholenpakket wat bestaat uit verschillende opdrachten en activiteiten is speciaal gemaakt voor kinderen van groep 1 tot en met 8 van het basisonderwijs. “Geloof in jezelf” is ook hier de rode draad. Tevens krijgt ieder kind een geel steentje, waar zij hun dromen op mogen schrijven. Daarmee kunnen de scholen hun eigen “yellow brick road” maken. De kinderen kunnen vol trots over hun eigen geplaveide weg lopen.

Over The Wiz
Dorothy raakt de weg kwijt en belandt in het wonderbaarlijke land van Oz. Ze gaat op zoek naar de Wizard of Oz die haar kan vertellen hoe zij de weg naar huis terug kan vinden. Onderweg ontmoet zij een Vogelverschrikker zonder verstand, een Blikkeman zonder hart, en een Leeuw zonder moed. Samen gaan ze op weg en zoeken naar huis, verstand, hart en moet en bovenal zichzelf.

Preview The Wiz
Tot slot liet Scala een aantal fragmenten uit hun nieuwe musical zien. Een compilatie van een aantal nummers en scènes van ‘The Wiz’, die een beeld schetsen van wat bezoekers van de Vest op 15, 16 en 17 maart 2019 te wachten staat.De kaartverkoop voor deze spetterende musical is gestart en kaarten zijn via de website van theater de Vest of via de website van Scala te bestellen. www.scala-alkmaar.nl