ALKMAAR - Op woensdag 6 maart is Rossini's humoristische meesterwerk 'Il Barbiere di Siviglia' (De Barbier van Sevilla) in TAQA Theater De Vest te zien. De hilarische opera wordt gebracht door de Nationale Opera van Moldavië, die in de Grote Zaal een prachtige traditionele uitvoering van het verhaal neerzet.

Halvegaren en rare wendingen
De beroemde aria uit 'De Barbier van Sevilla – Figaro - is misschien wel de bekendste opera-aria die er is. Figaro, de barbier met een overdosis aan bravoure, was oorspronkelijk verzonnen door librettist Paisiello. In 1816 componeerde Rossini in slechts enkele dagen zijn opera 'Il barbiere di Siviglia', waarin deze barbier de hoofdrol kreeg. Behalve barbier is Figaro ook een bemiddelaar in amoureuze zaken, wat hem een groot aanzien geeft.

De Barbier van Sevilla is een verhaal vol halvegaren en rare wendingen. De hilarische opera wordt gebracht in een prachtige traditionele uitvoering van de Nationale Opera van Moldavië. Dit gezelschap heeft een indrukwekkende traditie van fraaie, traditioneel vormgegeven operaproducties, met zangers van wereldformaat.

Meer informatie en kaartverkoop
De Barbier van Sevilla van Staatsopera van Moldavië is op woensdag 6 maart om 20.15 uur in TAQA Theater De Vest te zien. Toegangskaarten kosten € 48,50 en kunnen worden gereserveerd via www.taqatheaterdevest.nl of via de kassa (072-5489869).